Αφού κοροίδεψε έναν επιζών του μακελειού στο Πάρκλαντ, αποσύρθηκαν διαφημιστικές και η παρουσιάστρια πήρε άδεια

Έκπληκτοι οι τηλεθεατές του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Foxnews είδαν στο Twitter μια ανακοίνωση της διάσημης τηλεπαρουσιάστριας Laura Ingraham οτι φεύγει αιφνιδίως για Πασχαλινές διακοπές και η εκπομπή της δεν θα μεταδοθεί τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκπομπή της είναι η τέτατρη σε θεαματικότητα για το κανάλι της Fox.

«Ο γιος μου με έπεισε να πάμε διακοπές» έγραψε η Ingraham στο Twitter.

Η είδηση θα είχε περάσει στα ψιλά αν η τηλεπαρουσιάστρια δεν είχε βρεθεί πριν τρεις ημέρες στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης με τον 17χρονο μαθητή David Hogg – έναν από τους επιζώντες του μακελειού στο σχολείο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα. Έναν τελειόφοιτο μαθητή που μετά τη δολοφονία 17 ανθρώπων στο Πάρκλαντ πρωτοστατεί στο κίνημα για την απαγόρευση των όπλων στην Αμερική.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος την περασμένη Τρίτη σε συνέντευξή του, ορισμένα κολέγια αρνήθηκαν να τον δεχθούν να συνεχίσει τις σπουδές του ακριβώς λόγω της δράσης του αυτής. Αισθάνθηκε λύπη, όπως είπε, όταν πήρε επιστολές απόρριψης από πολλά κολέγια.

Εδώ παρενέβη η τηλεπαρουσιάστρια του Fox Νews. Αφενός, κοροιδεψε τον μαθητή ότι είναι «κλαψιάρης», αφετέρου, τουίταρε σχόλιο συντηρητικού περιοδικού που χαρακτήριζε τον νεαρό μαθητή ως «προβοκάτορα κατά των δικαιωμάτων των όπλων». Η Ingraham έγραψε μάλιστα περιχαρής ότι ο Hogg δεν έχει γίνει δεκτός από τέσσερα κολέγια στην Καλιφόρνια στα οποία είχε υποβάλει αίτηση και για αυτόν δήθεν τον λόγο μετέχει στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά των όπλων.

Ποια ήταν η απάντηση του μαθητή; Έγραψε στο Twitter τον κατάλογο των 12 εταιριών που διαφημίζονται στην εκπομπή «The Ingraham Angle» της τηλεπαρουσιάστριας και έστειλε το εξής μήνυμα στους σχεδόν 700.000 followers του: «Επιλέξτε έναν αριθμό από το 1-12 και επικοινωνήστε με την εταιρεία που αντιστοιχεί, για να διαμαρτυρηθείτε».

Το έκαναν χιλιάδες άνθρωποι. Το αποτέλεσμα; 12 διαφημιζόμενες εταιρίες απέσυραν αμέσως τις διαφημίσεις τους από το κανάλι με αποτέλεσμα το Fox να χάσει σημαντικά εισοδήματα. Μεταξύ των εταιριών που «άκουσαν» τον μαθητή είναι η Johnson & Johnson, Nestlé, Hulu, Josh A. Bank, Jenny Craig, Ruby Tuesday και Miracle-Ear.

Παράλληλα, το κανάλι υποχρέωσε την Ingraham να ζητήσει συγγνώμη από τον μαθητή αλλά ο Hogg δεν την έκανε δεκτή. «Απλώς θέλεις να περισώσεις τις διαφημίσεις» ήταν η απάντησή του στο Twitter, ενώ πρόσθεσε ότι «Ο νταής είναι νταής». 

«H κίνηση των διαφημιζόμενων εταιριών να αποστασιοποιηθούν αποδεικνύει την επιρροή που έχουν αποκτήσει οι φοιτητές του Πάρκλαντ. Οι εταιρείες φοβούνται ότι θα γίνουν οι παράπλευρες απώλειες σε αυτή την σκληρή αντιπαράθεση» έγραψε η Ουάσινγκτον Ποστ .

Και φυσικά μετά από όλα αυτά η Ingraham πήρε πασχαλινή άδεια. Και όπως ανακοίνωσε το Fox ήταν προγραμματισμένη…

Έτσι, ο David Hogg μας υπενθύμισε γιατί δεν πρέπει να υποτιμούμε την νεανική ορμή, εφευρετικότητα και αίσθημα δικαιοσύνης, o οποίος, μάλιστα, της έγραψε: «Κάνε κάποιες υγιείς σκέψεις αυτή την Ιερή Εβδομάδα».

HuffPost Greece με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί