Εθελοντική αιμοδοσία Πύργου Δ. Αρχανών-Αστερουσίων

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/5/2024 στο  προαύλιο του Δημοτικού καταστήματος Πύργου και ώρες 10:00 – 13:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την τοπική κοινότητα και Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλακιώτισσας και άλλους φορείς της Δημοτικής Ενότητας Αστερουσίων,  υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. 

Οδηγίες για τους αιμοδότες 

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. 

-Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό. 

-Οι αιμοδότες τους πρέπει να έχουν μαζί την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.  Μπορούν να αιμοδοτήσουν και έφηβοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος ηλικίας προσκομίζοντας επικυρωμένη συναίνεση γονέα (μέσω gov).

-Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν διαθέτουν “τράπεζα αίματος” ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων.  Στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.  

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο με πληροφοριακό υλικό :  

-Για παροχήενημέρωσης στους παλαιότερους αιμοδότες  και καθοδήγηση αιμοδοτών/τριών που δίνουν για πρώτη φορά. 

-Δράσεις για παιδιά και ενημέρωση ανάλογα με την ηλικία τους για τις λειτουργίες του αίματος και την εθελοντική προσφορά. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας σιέλου. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  

Συνεχίζονται τα αιμοδοτικά Webinars

 Kάθε Πέμπτη 20:00-21:00 πραγματοποιούνται on line ενημερωσεις ανοιχτές για τους αιμοδότες.τριες  αφού δηλώσουν συμμετοχή στα email του Αιματοκρήτη. 

Πληροφορίες 6978-247010,  2810-239773 

email aimatocritis@hotmail.com

www.aimatocritis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί