“Άγγιξε” τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο στην Κρήτη! – Δείτε σε ποια περιοχή – Πάνω από 35 στο Ηράκλειο

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας την Κυριακή 19/05. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 108 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C είχαμε επίσης και σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και των Δωδεκανήσων.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφησαν και πάλι στο νησί της Κρήτης, με την μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στη Μονή Τοπλού με 38,6 °C, την ώρα που και η αφρικανική σκόνη έχει κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω αφρικανικής σκόνης αναμένεται να μας ταλαιπωρήσει μέχρι την Τετάρτη το βράδυ οπότε και η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει, σύμφωνα με νεότερη πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

9

Χάρτης μεγίστων θερμοκρασιών, καθώς επίσης και οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 19/05/2024, όπως αυτές καταγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Mute / Unmute

Report a problem

Language

Share

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί