Λαμία: Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση των μαθητών σε 7 σχολεία

Σε εξέλιξη έρευνα από την εισαγγελία Λαμίας μετά από καταγγελίες στην αστυνομία (έχουν φτάσει τις 26), για δηλητηριαση μαθητών σε σχολεία.

Την ίδια ώρα, τα συμπτώματα δηλητηρίασης εμφανίστηκαν σε 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμετούς, διάρροια και έντονους πόνους.

Παράλληλα, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ άρχισαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Όπως αναφέρει το lamianow, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Λαμίας, Μαρία Ζωγράφου, καλεί τους γονείς να καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα για το συμβάν.

Επιπλέον, καλεί και τους ενήλικες που είχαν συμπτώματα να καταθέσουν καθώς όπως εξηγεί το γεύμα καταναλώνεται και από άλλα μέλη της οικογένειας μερικά από τα οποία εμφάνισαν συμπτώματα.

Η κυρία Ζωγράφου δηλώνει ότι αυτό που ζητούν οι γονείς είναι μία απάντηση στο «γιατί συνέβη αυτό» ώστε να δικαιωθούν τα παιδιά.

Γονείς έχουν παραδώσει για έλεγχο πακέτα συσκευασμένα με την τροφή που είχε διανεμηθεί στους μαθητές, ενώ οι διευθυντές των σχολείων επικοινωνούν με τους γονείς που τα παιδιά τους εμφάνισαν συμπτώματα για να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα συμπτώματα και τις ώρες που εμφανίστηκαν.

Από την πλευρά της, η ιδιωτική εταιρεία catering που διένειμε τα γεύματα, χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το συμβάν μαζικής δηλητηρίασης μαθητών μετά από κατανάλωση σχολικών γευμάτων στην Λαμία, σημειώνοντας πως «στην περίπτωση που προκύψει, η οποιαδήποτε δική μας, πλημμέλεια, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας».

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε πως «ανεξάρτητα από ευθύνη ή μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί