Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου για την μείωση κατά 50% στις συντάξεις χηρείας

Ανακοίνωση για την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μείωση κατά 50% στις συντάξεις χηρείας μετά τις ευρωεκλογές, εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Δείτε: Νέο σοκ για τους συνταξιούχους: Μειώνονται κατά 50% οι συντάξεις χηρείας – Θα κληθούν να επιστρέψουν και αναδρομικά ποσά

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν Ηρακλείου καταγγέλλει την κυβέρνηση  που επιχειρεί νέα περικοπή των συντάξεων χηρείας από τον ιδιωτικό τομέα.

Επιβεβαιώνεται με την απειλή για νέες περικοπές στις συντάξεις  χηρείας , είναι δεδηλωμένη  στρατηγική  όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων  ότι οι συντάξεις των απομάχων  της δουλειάς  και συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί <κόστος> ,που πρέπει να  ελαχιστοποιηθεί στο  έσχατο σημείο.

Για αυτό οι συντάξεις  ποτέ δεν έπαψαν να βρίσκονται στο στόχαστρο ,της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,    και όλων των  κυβερνήσεων .

Για αυτό και οι δεκάδες αντιασφαλιστικοί νόμοι  που ψήφισαν  κατά σειρά και εφάρμοσαν οι ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους αυξήθηκαν  τα όρια  ηλικίας συνταξιοδότησης ,μειώθηκαν δραστικά όλες οι συντάξεις , μας έκλεψαν την 13-14 σύνταξη, ιδιωτικοποιήθηκε η Επικουρική Ασφάλιση .

Πότε με το πρόσχημα  τους δημοσιονομικούς <κόφτες>  και πότε με το δημογραφικό ο λογαριασμός στέλνεται στους συνταξιούχους ,και εργαζόμενους.

Τώρα με τον νόμο Κατρούγκαλου  που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ . και τις συμπληρώσεις από τις κυβερνήσεις της ΝΔ  στις συντάξεις χηρείας  σχεδιάζεται  νέα περικοπή.

Και προβλέπει  μετά την πάροδο της πρώτης τριετίας  από τον θάνατο, κατά την οποία ο δικαιούχος  παίρνει το 70% την σύνταξη του θανόντα , η σύνταξη θα περιορίζεται στο 35%, του αρχικού ποσού, στην περίπτωση  που ο ίδιος εργάζεται ή έχει  δική  του σύνταξη.

Με δεδομένο ότι η μέση  κύρια σύνταξη λόγω θανάτου δεν ξεπερνά  τα 570 ευρώ  μεικτά, γίνεται φανερό πώς η εφαρμογή  αυτής της σκληρής  μνημονικής διάταξης  της Ευρωπαϊκής Ένωσης  θα οδηγήσει τις συντάξεις χηρείας στην εξαφάνιση.

Η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ ν Ηρακλείου καλεί την κυβέρνηση να μην προβεί σε καμία νέα μείωση των συντάξεων , ήδη έχει μετατρέψει τις συντάξεις σε φιλοδώρημα  και έχει φτωχοποιήση  εκατομμύρια συνταξιούχους. Την απάντηση θα την πάρει στους δρόμους του αγώνα .               

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί