Κρήτη: Ισόβια σε 51χρονο για βιασμό 14χρονης

Την ποινή των ισοβίων συν 15 έτη φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε βάρος ενός άντρα ηλικίας 51 ετών για τον βιασμό τον Μάιο του 2023 μιας 14χρονης στο Ρέθυμνο. Η υπόθεση είχε απασχολήσει τις αρχές όταν η 14χρονη κατήγγειλε στη ψυχολόγο της το βιασμό της από τον πατέρα φίλου της.

Ο 51χρονος υποστήριξε την αθωότητα του στην απολογία του και επισήμανε πως η 14χρονη τον πλησίασε ενώ κάθονταν με τον σκύλο του σε πάρκο και τον ρωτούσε για το ζώο. Ανέφερε πως επειδή είχε τατουάζ, σκουλαρίκια και ήταν ανεπτυγμένη θεώρησε ότι ήταν 17-18 ετών, όπως επίσης επειδή είχε κοινές παρέες με το γιο του.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως η κοπέλα ήρθε μαζί του στο σπίτι του και προχώρησαν σε ερωτικές περιπτύξεις. «Ούτε την ανάγκασα, ούτε την πίεσα, ούτε την εκβίασα, ούτε μαχαίρια, ούτε πιστόλια, ούτε τίποτα» δήλωσε στο δικαστήριο ο 51χρονος ζητώντας την αθώωση του καθώς «δεν γνώριζα ότι ήταν ανήλικη».

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του σημείωσε πως η ερωτική συνεύρεση δεν έγινε με τη συναίνεση της παθούσας με βάση τα γεγονότα και τις καταθέσεις και ζήτησε την καταδίκη του 51χρονου με βάση το κατηγορητήριο.

Για ένα συναισθηματικά και ψυχικά ευάλωτο 14χρονο κορίτσι λόγω διαφόρων οικογενειακών θεμάτων που δύο ημέρες πριν το συμβάν είχε εξέλθει από το Νοσοκομείο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας μίλησε ο δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας κ. Σταύρος Ζαγκανάς.

«Ήταν ένα παιδί ευάλωτο. Η προσπάθεια που έγινε από την υπεράσπιση να φανεί ότι το παιδί δεν είχε πρόβλημα ήταν ψευδής και αυτό ήταν ξεκάθαρο. Για αυτό και εύκολα ακολούθησε τον κατηγορούμενο στο σπίτι του…. Δεν είχε πλήρη αντίληψη και πλήρη συναίσθηση των πράξεων του. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο κατηγορούμενος και αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι οι παρέες του γιου του ήταν μικρότερες σε ηλικία από αυτόν» τόνισε ο δικηγόρος στην αγόρευση του.

Από τη μεριά του ο συνήγορος υπεράσπισης είπε πως η 14χρονη «είχε συνευρεθεί με άλλα δύο άτομα πέντε ημέρες πριν το περιστατικό. Το είχε πει και η ίδια κατά την ιατροδικαστική εξέταση» ενώ επισήμανε πως η 14χρονη «δεν είχε σεξουαλικές βλάβες ή σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν βρέθηκε κανένα σημάδι πάνω της. Ο κατηγορούμενος νόμιζε ότι ήταν συμμαθήτρια του γιου του που ήταν 17 ετών».

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχο τον 51χρονο και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας φυλάκισης και των 15 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο. Έτσι ο 51χρονος που είχε προφυλακιστεί οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή.

goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί