Βίντεο: Η στιγμή που ηχούν οι σειρήνες και αναχαιτίζονται τα drones πάνω από την Ιερουσαλήμ

AP | Sam Mednick

Πλάνα που τραβήχτηκαν στην Ιερουσαλήμ όταν ηχούσαν οι σειρήνες για να προειδοποιήσουν τους πολίτες του Ισραήλ για τα εισερχόμενα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, δημοσιοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (14/04).

Φαίνονται, επίσης, εκρήξεις να φωτίζουν τον ουρανό καθώς τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρει το Sky News. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι περισσότερα από 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν το βράδυ του Σαββάτου (13/04).

Ισραηλινός στρατός: «Αναχαιτίσαμε το 99% της επίθεσης του Ιράν»

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ενημέρωσε για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και είπε ότι περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας, το 99% των οποίων αναχαιτίστηκαν.

Ακόμα, ο ίδιος είπε ότι η αεροπορική βάση Νεβατίμ χτυπήθηκε, αλλά «οι δυνατότητές της δεν αμβλύνθηκαν». Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι, αλλά ένα 10χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από θραύσματα, πρόσθεσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι μερικές από τις εκτοξεύσεις ήταν από το Ιράκ και την Υεμένη – εκτός από το Ιράν. Συνέχισε λέγοντας ότι η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται και αεροσκάφη περιπολούν. «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», δήλωσε τέλος ο Ντάνιελ Χαγκάρι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί