Ηράκλειο: Δυο πεταλούδες, για το Γιώργο και το Χάρη, που χάθηκαν σε τροχαία της παραλιακής

Ανακοίνωση από SOS Τροχαία Εγκλήματα

Στις 20 Οκτωβρίου 2023 στην παραλιακή του Ηρακλείου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 17χρονος Γιώργος Παρασύρης, συνοδηγός σε ΙΧ, ο οδηγός του οποίου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να προσκρούσει σε κολώνα που βρίσκονταν πάνω στην διαχωριστική νησίδα.

Στο ίδιο σημείο, στην ίδια κολώνα, 7 χρόνια πριν τραυματίστηκε θανάσιμα ο 22χρονος Χάρης Βαρότσης, επίσης συνοδηγός σε ΙΧ, ξάδερφος του Γιώργου Παρασύρη.

Σήμερα οι οικογένειες τους μαζί με άλλα μέλη του SOS Τροχαία Εγκλήματα έφτιαξαν δυο πεταλούδες στην άσφαλτο στη Μνήμη του Γιώργου και του Χάρη,  σαν διαρκή υπόμνηση της παρουσίας τους, του άδικου και παράλογου του χαμού τους, σαν υπενθύμιση πως τα επαναλαμβανόμενα τροχαία ΔΕΝ αποτελούν συμπτώσεις.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα έχει επανειλημμένα καταθέσει προτάσεις που αν υιοθετούνταν θα προλάμβαναν τις συγκρούσεις που είναι μόνιμη πραγματικότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Αρνούμενη να περιορίσει τα όρια ταχύτητας, να ελέγξει την τήρηση του ΚΟΚ από τους οδηγούς και να διασφαλίσει ασφαλείς υποδομές, η πολιτεία (κεντρική κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος) έχει περιοριστεί στο ρόλο του ληξίαρχου  καταγράφοντας θανάτους και τραυματισμούς.

Τα τροχαία εγκλήματα δεν θα σταματήσουν μόνα τους.

Στη Μνήμη του Γιώργου και του Χάρη και όλων των θυμάτων που κάθε χρόνο θυσιάζονται στους δρόμους της Κρήτης  περιμένουμε να δούμε επιτέλους πράξεις και όχι δηλώσεις, δάκρυα και ευχές.

                                                    SOS Τροχαία Εγκλήματα – ομάδα Κρήτης

Δήλωση του Κώστα Παρασύρη, πατέρα του Γιώργου.

Προς κάθε αρμόδιο.

Αξιότιμοι κύριοι,

Στην παραλιακή οδό, από Παγκρήτιο Στάδιο προς Ηράκλειο, στο ύψος του S/M Χαλκιαδάκη, τα τελευταία χρόνια, έχουν συμβεί τουλάχιστον 3 με 4 τροχαία δυστυχήματα με νεκρούς. Δυστυχώς ένα απ’ αυτά είχε θύμα τον ανηψιό μου και το τελευταίο το γιό μου.

Και οι δύο ήταν συνοδηγοί στα αυτοκίνητα που επέβαιναν, τα οποία χτύπησαν στη νησίδα του δρόμου.

Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, έχουν οι οδηγοί, οι οποίοι ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα.

Υπάρχει όμως πιθανόν, και  κατασκευαστικό λάθος σ’ αυτό το σημείο του δρόμου, καθώς έχει δημιουργηθεί «σαμαράκι» και υπάρχει ανάποδη κλίση στη στροφή.

Θα σας παρακαλούσα να ορίσετε αν έναν υπεύθυνο μηχανικό, για να ελέγξει εκείνο το σημείο και αν τυχόν διαπιστώσει κάποια κακοτεχνία, να επιδιορθωθεί, έτσι ώστε να βελτιωθεί ο δρόμος σε εκείνο το σημείο, ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Ηράκλειο 10/3/2024                Κώστας Παρασύρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί