Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Φόρουμ των Δελφών: Είμαστε το κόμμα που χρειάζεται η χώρα – Να εκπλήξουμε Ευρώπη και Ελλάδα

Η συνέντευξη πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, στον δημοσιογράφο των Financial Times, Tony Barber στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη κράτησε λιγότερη από την καθορισμένη ώρα εξαιτίας διακοπής ρεύματος.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Η ευθύνη μου είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μπροστά μία νέα κυβερνητική ομάδα όπως επίσης και ένα πρόγραμμα, και αυτό ακριβώς κάνουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τόνισε ότι η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΝΔ θα κλείσει.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η απόσταση με τη ΝΔ θα κλείσει πολύ γρήγορα μέσα στον επόμενο μήνα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να εκπλήξουμε την Ευρώπη και τη χώρα στην επόμενη εκλογική διαδικασία» υπογράμμισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι δυστυχώς η χώρα μας είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη τόσο σε ρυθμό ανάπτυξης, όσο και επενδύσεις, ενώ είναι προτελευταία σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών.«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για την αντιμετώπιση της ύφεσης» είπε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε μια σημαντική περίοδο πέντε ετών να φέρει αποτελέσματα. Ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα για τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, δεν ελέγχεται η αγορά εργασίας, ενώ υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στο κράτος δικαίου. «Δεν λύνουν τα πραγματικά προβλήματα. Είναι καλοί στο μάρκετινγκ» παρατήρησε. «Ευτυχώς, τώρα είμαστε καλοί στο μάρκετινγκ και εμείς» πρόσθεσε.

Για το πού τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ είναι θέμα ετικέτας. Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται πώς θα καλύψουν τις ανάγκες τους, δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Στην ηλικία μου κάποιοι ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο. Αυτό είναι απαράδεκτο. Μπορεί η golden visa να λύσει το πρόβλημα; Όχι. Χρειαζόμαστε δραστικές λύσεις. Εμείς είμαστε εδώ. Είχαμε δύο μνημόνια που δεν άφησαν ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του κράτους. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για τη λεγόμενη «κωλοτούμπα», ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε για να διαχειριστή τη λιτότητα που επέβαλλαν οι προηγούμενοι. Ο κόσμος έδωσε την εντολή στον Αλέξη για να διαπραγματευτεί. Είμαστε ένα αριστερο παρεμβατικό κόμμα που χρειάζεται η χώρα.

Σε ό,τι αφορά στους ξένους επενδυτές συνομιλώ καλύτερα από τους ανταγωνιστές μου. Είμαι ο μόνος πολιτικός στην Ελλάδα που έχει καταφέρει κάποια πράγματα στην ιδιωτικό τομέα.

Για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία. Η Ελλάδα έχει έναν ρόλο σε όλο αυτό. Χρειαζόμαστε μια ανεξαρτησία ευρωπαϊκή. Εμείς πρέπει να εστιάσουμε στην ανεξαρτησία της στρατιωτικής ικανότητας της Ευρώπης. Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί