Ελεγχοι της αστυνομίας σε πάνω από 3.000 άτομα και 2.700 οχήματα – 15 συλλήψεις και 671 παραβάσεις μέσα σε μία εβδομάδα

Eλέγχους σε 3.059 άτομα και 2.782 οχήματα πραγματοποίησε η αστυνομία στην Κρήτη, από τις 5 έως και 11/04/2024, στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας και την προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση συνελήφθησαν 15 άτομα, εκ των οποίων τρεις ανήλικοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, Κ.Ο.Κ. Νόμου περί αλλοδαπών κ.α., ενώ βεβαιώθηκαν 671 παραβάσεις για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων οι 26 αφορούσαν μέθη και 11 λοιπές παραβάσεις.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης

Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων η καταστολή της εγκληματικότητας, η προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές  και  γενικότερα η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Ελέγχθηκαν (3.059) άτομα και (2.782) οχήματα, συνελήφθησαν (15) άτομα και βεβαιώθηκαν (671 ) παραβάσεις

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων  με έμφαση στον έλεγχο επικίνδυνων παραβάσεων και ιδιαίτερα της μέθης των οδηγών, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές δράσεις από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, κατά το χρονικό διάστημα από την 05 έως και 11/04/2024.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων  και  στην προστασία της ανηλικότητας.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

  • Ελέγχθησαν 3.059  άτομα και  2.782 οχήματα.
  • Βεβαιώθηκαν  660  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των   οποίων 26 μέθη και 11 λοιπές παραβάσεις.
  • Προσήχθησαν 37 άτομα.
  • Συνελήφθησαν 15 άτομα εκ των οποίων (3) ανήλικοι. Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, Κ.Ο.Κ. Νόμου περί αλλοδαπών κ.α.
  • Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί