Έρχεται η Πράσινη Ομάδα ενημέρωσης για την ανακύκλωση από τον ΕΣΔΑΚ

Με στόχο την ενημέρωση της νεολαίας, αλλά και μελών συλλόγων και φορέων, ξεκινάει η νέα, μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Η νέα αυτή εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης, τις μεθόδους διαλογής στην πηγή και την κυκλική οικονομία και θα πραγματοποιηθεί μέσα από 50 ενημερωτικές εκδηλώσεις στους Δήμους – μέλη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., στις Π.Ε. Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις θα αναλύεται – με διαφορετικό τρόπο σε κάθε κοινό – η γενικότερη φιλοσοφία και η αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ η προσπάθεια θα ενισχυθεί και με περιβαλλοντικούς διαγωνισμούς, διαδραστικό παιχνίδι, παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων κυκλικής οικονομίας, και κάθε άλλο στοιχείο που θα την κάνει πιο κατανοητή για τους πολίτες.

«Ενημέρωση, ενημέρωση, ενημέρωση. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε ένα καλύτερο, πιο φιλικό περιβαλλοντικά «αύριο» για τους συμπολίτες μας στους Δήμους – μέλη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Αποσκοπούμε στο να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τόπου μας και με αυτό το σκεπτικό, μέσα από συνεργασίες με φορείς και συλλόγους, ξεκινάμε όλοι μαζί έναν νέο κύκλο δράσεων και δημιουργούμε το δίκτυο των μικρών και μεγάλων «Πρεσβευτών» της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Γι’ αυτό και προσκαλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα και σύλλογο να ενισχύσει την προσπάθεια, να συμμετάσχει στις ενημερωτικές εκδηλώσεις και να βοηθήσει να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, έναν πλανήτη λίγο καλύτερο απ’ ό,τι παραλάβαμε».

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σύλλογο και φορέα που επιθυμεί να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στο τηλέφωνο 2810361610 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί