Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ  περιμετρικά του Ηρακλείου

Νυχτερινές εργασίες στο τμήμα από Γιόφυρο μέχρι Άι Γιάννη Χωστό – Αντιολισθηρή άσφαλτος από τον κόμβο Παπαναστασίου  μέχρι τα Λινοπεράματα

Την Τρίτη 9 Απριλίου θα ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο εργασιών αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας επί του ΒΟΑΚ, στο τμήμα του νότιου κλάδου, πριν από τον κόμβο Γιοφύρου και σε μήκος 2,1 χιλιομέτρων προς τον κόμβο Άι – Γιάννη Χωστού.

Πρόκειται για εργασίες τοποθέτησης της αντιολισθηρής ασφάλτου που θα γίνουν στη δεξιά λωρίδα του δρόμου  καθώς στην αριστερή έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Οι εργασίες σηματοδοτούν την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου και κάλυψε το τμήμα από τον κόμβο Παπαναστασίου μέχρι Λινοπεράματα. Το τμήμα δηλαδή του ΒΟΑΚ που περιβάλει την πόλη του Ηρακλείου και του Γαζίου και λειτουργεί επί της ουσίας ως περιφερειακή οδός, συνολικού μήκους 11 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης και με στόχο την ελαχιστοποίηση της αναστάτωσης της κυκλοφορίας και στο συγκεκριμένο τμήμα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν και νυχτερινές εργασίες εντός της εβδομάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, σε δήλωσή του τόνισε: «Γνωρίζοντας τις πρόσκαιρες δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων και με στόχο να περιορίσουμε στο ελάχιστο την ταλαιπωρία των οδηγών, θα προχωρήσουμε και σε αυτό το τμήμα σε νυχτερινές εργασίες. Δοκιμάστηκε επαλειμμένα το προηγούμενο διάστημα και είδαμε ότι αποδίδει. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι οδηγοί που έχουν ήδη δει στην καθημερινότητά τους την ουσιαστική αναβάθμιση του δρόμου, θα μας βοηθήσουν και σε αυτό το τμήμα με την κατανόησή τους. Τα οφέλη άλλωστε της ασφαλούς διέλευσης και της άνετης οδήγησης, είναι μόνιμα, ενώ η όποια αναστάτωση, μόλις λίγων ημερών.

Με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και την πολύ καλή δουλειά του προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, συνεχίζουμε. Τόσο σε επίπεδο εκτέλεσης, όσο και σε επίπεδο προγραμματισμού νέων έργων αναβάθμισης των συνθηκών οδικής ασφάλειας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί