Τον τάφο των παππούδων του στα Χανιά επισκέφτηκε ο Στ. Κασσελάκης: «Επιλέγω κάθε μέρα τον δρόμο της γιαγιάς Αλεξάνδρας»

Με μία συγκινητική ανάρτηση θυμήθηκε και τίμησε τον παππού του Στέλιο και τη γιαγιά Αλεξάνδρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά.

Όπως έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης στα social media, «χθες επέστρεψα στις ρίζες μου, στα Χανιά, στον τόπο των παππούδων μου Στέλιου και Αλεξάνδρας. Εδώ, που η οικογένειά μου -όπως η πλειοψηφία των οικογενειών της Κρήτης- έδωσε το αίμα της για την πατρίδα μας στη μάχη της Κρήτης, πολεμώντας το τέρας του φασισμού».

«Επισκέφθηκα τον τάφο των παππούδων μου στο χωριό Σκίνες. Τον παππού μου δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω. Έφυγε ένα μήνα πριν γεννηθώ. Για χρόνια μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί, τον φρόντιζε η γιαγιά Αλεξάνδρα. Όπως φρόντιζε και εμένα μετά» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θυμάται για τη γιαγιά του Αλεξάνδρα, «με νανούριζε, μου διάβαζε παραμύθια τους χειμώνες στην Αθήνα και τα καλοκαίρια στα Χανιά, γέμιζε το σπίτι με τις μυρωδιές της κουζίνας της. Τα τελευταία της λόγια προς εμένα τα κράτησα σαν φυλαχτό: «Βιβλίο να πιάνεις και μάλαμα να γίνεται».

«Η μόνη επιλογή που κάνουμε είναι τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε. Και εγώ επιλέγω κάθε μέρα να στέκομαι στο πλευρό της προόδου, στο πλευρό των συνανθρώπων μου. Επιλέγω κάθε μέρα τον δρόμο της γιαγιάς Αλεξάνδρας» γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί