ΗΠΑ: Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ – Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι

Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στη Νέα Υόρκη το πρωί (τοπική ώρα) της Παρασκευής, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ταρακουνώντας κτίρια και τρομάζοντας τους κατοίκους σε μια περιοχή που σπάνια παρουσιάζει αξιοσημείωτη σεισμική δραστηριότητα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στο σταθμό Whitehouse, στο Νιου Τζέρσεϊ, και σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:20 π.μ. ET (1420 GMT) σε βάθος 4,7 χιλιομέτρων (2,9 μίλια), σύμφωνα με το USGS.

Πολίτες ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν δονήσεις από την Πενσυλβάνια στη Μασαχουσέτη. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είπε ότι δεν έχει λάβει καμία αναφορά για ζημιές, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Reuters

Η Charita Walcott, μια 38χρονη κάτοικος στην περιοχή Bronx της Νέας Υόρκης, είπε ότι αισθάνθηκε το σεισμό «σαν ένα βίαιο θόρυβο που διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα περίπου».

«Ήταν σαν να βρίσκομαι σε κύκλο με τύμπανο, αυτή η δόνηση», είπε.

Στα Ηνωμένα Έθνη στο κέντρο του Μανχάταν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Save the Children σταμάτησε απότομα να απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας καθώς οι κάμερες άρχισαν να τρέμουν.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) είπε στις αεροπορικές εταιρείες ότι μπορούν να αναμένουν πτήσεις για τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης με καθυστέρηση 30-45 λεπτών. Ορισμένες πτήσεις με προορισμό τη Νέα Υόρκη κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης FlightAware.

«Οι επιχειρήσεις εναέριας κυκλοφορίας αποκαθίστανται το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η FAA.

Η πολυσύχναστη σήραγγα Holland, μία από τις τρεις κύριες διελεύσεις του ποταμού Χάντσον μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, θα κλείσει προσωρινά για επιθεώρηση, ανακοίνωσε η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ ανάρτησαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι δρομολογούν σχέδια έκτακτης ανάγκης. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς έχει ενημερωθεί και δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για «μεγάλες επιπτώσεις», ανέφερε το γραφείο του στο X.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί