Ο Μητσοτάκης μάς οδηγεί σε νέα χρεοκοπία

Του Γιώργου Δημητρίου

Η κυβέρνηση της διαπλοκής με πολιτικά μαφιόζικα χαρακτηριστικά που πραγματοποιεί την πιο ανήθικη κατανομή πόρων μετά τις κυβερνήσεις Σημίτη, θα ξαναφέρει την πτώχευση.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΡΑΓΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗ΄΄ΜΑΦΙΑ΄΄ΤΗΣ; 

Ως γενική θεωρία ανά τον κόσμο μόνο οι πολιτικές οικογένειες της Νέας Δημοκρατίας είναι  Εθνάρχες και πατριώτες σε αντίθεση με τα άλλα διεφθαρμένα κράτη όπου η πολιτική  διαπλοκή δυναστειών έχει κεντρική θέση για την προστασία παράνομων και νόμιμων  αγορών για την εξασφάλιση της επανεκλογής τους στην εξουσία. 

Κυβερνήσεις άλλων κρατών που δημιουργούν αγορές με οικονομίες κλίμακας στην  οργάνωση και στη διάδοση εγκληματικών δραστηριοτήτων. όπως το στήσιμο ολιγοπωλίων  και καρτέλ.( Reuter 1983 : 23 ) 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΥΠΟΥ΄΄ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ – ΜΕΞΙΚΟ – ΙΤΑΛΙΑΣ΄΄ 

Οι μεγάλες ολιγοπωλιακές οργανώσεις απαιτούν διεφθαρμένες ανταλλαγές πολιτικής, δικαστικής ή αστυνομικής προστασίας για να επιτύχουν τη διατήρηση του ολιγοπωλιακού  ελέγχου σε παράνομους και νόμιμους τομείς για την απόκτηση ανταγωνιστικού  πλεονεκτήματος.( Schelling 1984 ) 

Η κρυφή και προνομιακή πρόσβαση στα δημόσια ταμεία και συμβάσεις επηρεάζει  σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ εγκληματικών επιχειρηματικών ομάδων που  αυξάνουν τα προσδοκώμενα κέρδη και το <<Εγκληματικό προσδόκιμο ζωής >> τους ώστε να  διατηρούν συμπαιγνίες με τους θεσμούς.(Maltz 1976 ) 

Εγκληματικές οργανώσεις ολιγοπωλητών με πολιτικούς συνεργάζονται ώστε η μαφία τους να  αποκτήσει μια αναγνωρίσιμη φήμη ενός αξιόπιστου παρόχου εγγυήσεων για να  εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη οργανωτική της επιβίωση. Μιλάμε λοιπόν για οικονομικές  και πολιτικές δυναστείες μακράς πνοής.(Sberna and VannuccI 2019,Gambetta 2009 ) 

Αυτές οι προσεγγίσεις εξηγούν μόνο εν μέρει τους μηχανισμούς αμοιβαιότητας και τις  συνεργασίες συμπαιγνίας που στήθηκαν μεταξύ θεσμικών εγκληματικών παραγόντων που  ευθύνονται για το εξωτερικό χρέος πχ του Μεξικό και της Κολομβίας. Το δικό μας χρέος  το΄΄φάγαμε όλοι μαζί΄΄ και.. όχι μια ανύπαρκτη Ελληνική μαφία. (Βames 2017;Magaloni et al.  2020) 

ΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ ΒΑΡΟΝΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ…ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΘΑ  ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ.(Lambsdorf 2007) 

Έχουν στηθεί στην Κολομβία και το Μεξικό οργανώσεις  << Εξωνόμιμης Διακυβέρνησης>>  που δεν λειτουργούν μόνο ως μεσίτες αλλά ως ρυθμιστές και υπεύθυνοι επίβλεψης τόσο  των παρανόμων συναλλαγών όσο και των νόμιμων που επιδιώκουν να ελέγχουν την  <<παροχή πολιτικής προστασίας>>. Μηχανισμοί <<εγκληματικής διακυβέρνησης>>.

Δεν έχουν καμμία σχέση αυτές οι κυβερνήσεις με τη δική μας των τηλεοπτικών σταθμών με  την συμβολική επωνυμία ΄΄Τηλε-Βαρδινογιάννη & Σία Κοσιώνη Α.Ε΄΄. Στο και Σία περιλαμβάνεται ο Μαρινάκης ο οποίος είναι ο μόνος που δεν έχει πάρει οικονομικές  κρατικές διευκολύνσεις. (δεν ξέρω αν ζητά..άλλες) 

Διαβάστε, (Lessing 2021:2) ( Catino 2019) (Varese 2010:17).

ΑΚΡΊΒΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑ, ΣΤΗΜΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ κλπ  κλπ τα πληρώνει ο Κολομβιανός πολίτης με πενιχρά εισοδήματα στα ράφια της ακρίβειας σα Μ@λ@κ@ς σε αντίθεση με εμάς όπου οι βαρόνοι της ενημέρωσης,άγιοι  Βαρδινογιάννης-Μαρινάκης-Αλαφούζος κλπ μαζί με τα εξαπτέρυγα Μπρατάκο και  Παπασταύρου,φροντίζουν για τον εξευρωπαϊσμό μας… 

Να τους έχει ο Θεός καλά αυτούς τους Πατριώτες. Δικαίως οι θεοσεβούμενες  οικογένειες  Μητσοτάκη – Καραμανλή, αλλα και ένα πολιτικά κατά τα άλλα ορθολογικό τμήμα του λαού που τους υμνεί γονυπετής, για εξουσία και ρουσφέτια αντιστοίχως. 

Βρόμισαν τη χώρα ξεπλένοντας πολιτικούς κλέφτες, ακροξεξιούς μικρούς Μπενίτο και  Χάιντερ… ΄΄Αρωματίζουν΄΄ την πολιτική μπόχα της πολιτικά βρωμερότερης κυβέρνησης μετά  από αυτής του αειμνήστου Μητσοτάκη η οποία θα΄΄σαπίσει αυτοάνοσα΄΄ αφού δεν υπάρχει  αντιπολίτευση…

Τη χώρα κύριοι την πτωχεύουν όπως το 2010 όπως το 2000 και το 2004 κλπ και δε θα  υπάρξει νέος Τσίπρας να του φορτωθούν οι…αμαρτίες. Η χώρα οδεύει προς το χάος εάν δεν συνέλθουν κάποιοι βαρόνοι. 

Καραδοκεί ο Ερντογάν για τη νέα διάλυσή μας και μη νομίζετε ότι θα φοβηθεί τις  εξοπλιστικές πέρδες του Μητσοτάκη και τους ανόητους εθνικισμούς ΑδωνοΒοριδαίων κλπ  ταλέντων… Η χώρα χρειάζεται ενότητα και ο Μητσοτάκης εγγενώς μπορεί μόνο διχάζει και να διασπαθίζει δημόσιους πόρους χωρίς αύριο σε πολιτικούς του΄΄νταβατζήδες΄΄ 

Βιβλιογραφία. 

1)Βailey Taylor ΜΜ(2009).Evade, corrupt, or comfrond? Organized Crime and the State in  Brazil and Mexico, J Potit Latin Am 1(2) :3-29 

2)Bames N(2017) Criminals politics:An intergrated approach to the study of organized  crime,politics,and violence,Perspect,Polit 15(4) : 967-987 

3)Barzel Y(2002) A Theory of the state .Cambridge University Press ,Cambridge. 

4)Brancaccio L(2016) Mafia Capitale .Associatione Mafioza e fazione politica.Meediana  87:91-106 

5)Busseli,(2017) When domiddlemen matter?Governance 31(4) : 1-16 

6)Ciccarelo E(2016) La Posta in giogo di Mafia Capitale.Meridiana 87 : 65-89

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί