Aύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθώντας να αλλάξει την ατζέντα – Στα 706 τα «καθαρά»

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα δουν τις καθαρές αποδοχές τους να ανεβαίνουν στα 706 ευρώ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να συμπαρασύρει ακόμα τριετίες και επιδόματα που υπολογίζονται με βάσει το ύψος του.
Ωστόσο, παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού που επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα μετά το τριήμερο σφυροκόπημα που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στη Βουλή για το έγκλημα των Τεμπών, η αύξηση του κατώτατου μισθού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι την προηγούμενη διετία, όταν το ράλι ακρίβειας αφαιρούσε κάθε χρόνο έναν (μέσο) μισθό ή δύο (κατώτατους) μισθούς από τις τσέπες των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί