Ισπανία: Νέα αύξηση 8% στον κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο Σάντσεθ

Nέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 8% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, παρά τις αντιδράσεις των εργοδοτών.

«Πρόκειται να εγκρίνουμε μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 8% για να φτάσει τα 1.080 ευρώ» μεικτά τον μήνα για διάστημα 14 μηνών, καθώς ο μισθός καταβάλλεται παραδοσιακά 14 μήνες στη χώρα, ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Γερουσία.

«Τηρούμε λοιπόν τη δέσμευσή μας» να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό «στο 60% του μέσου μισθού» μέχρι το τέλος της νομοθετικής περιόδου στα τέλη του 2023», συνέχισε.

Σε διάστημα 12 μηνών, δηλαδή, ο κατώτατος μισθός θα ανέρχεται πλέον σε 1.260 ευρώ μεικτά.

Η απόφαση έφερε ικανοποίηση και στα συνδικάτα.

Από την πλευρά τους, οι εργοδότες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις, καθώς όπως ανέφεραν ανγοήθηκαν οι ανησυχίες τους.

«Το μόνο που έκαναν ήταν να μας δώσουν τον αριθμό» της αύξησης για έγκριση, είπε ο πρόεδρος της ένωσης εργοδοτών, Αντόνιο Γκαραμέντι.

Ο Σάντσεθ, ο οποίος θέλει να αυξήσει τον ισπανικό κατώτατο μισθό στο επίπεδο των ευρωπαίων γειτόνων της, υπογράμμισε ότι αυτός ο μισθός θα έχει αυξηθεί συνολικά, μετά τη νέα αυτή αύξηση, κατά 36% από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2018, όταν ήταν 735 ευρώ, ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί