«Ακούω φωνές»: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Λουκίας Δέρβη στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Λουκίας Δέρβη «Ακούω φωνές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 19:00, στο ισόγειο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος (Β. Κορνάρου 97 Σητεία 72300). Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Κατερίνα Γουλιέλμου εκπαιδευτικός. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αλέξης Πανσέληνος συγγραφέας.

        Περνούν από δίπλα μας γυναίκες και άντρες που μας σημαδεύουν ή μένουν απόμακροι, συναντήσεις απρόοπτες αλλά καθοριστικές, περνούν εποχές που κάνουμε σχέδια σε σύγκρουση με την πραγματικότητα και άλλες που μας φανερώνεται το νόημα πίσω από τα γεγονότα. Μιλάνε εδώ μέσα κορίτσια ερωτευμένα που τα βασανίζει ο πόθος, μοναχικές ψυχές που απογράφουν τις παρουσίες άλλων στη ζωή τους, συγγραφείς σε αναζήτηση έμπνευσης και άλλοι που συνειδητοποιούν από νωρίς τη μοίρα τους. Ζωντανεύουν ήρωες παλιών έργων και μυθιστοριογράφοι εμβληματικοί, δειλοί εραστές του καλοκαιριού που δεν συναντήθηκαν ποτέ, κι άλλοι που θέλουν ν’ αλλάξουν τη ζωή τους με κάθε κόστος.
Ένας κόσμος ποικίλος, κοιταγμένος κάθε φορά από άλλη οπτική γωνία, ιστορίες απλών και πιο σύνθετων ανθρώπων, σε διαφορετικές τονικότητες.

        Η Λουκία Δέρβη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει εκδώσει δυο μυθιστορήματα («Θέα Ακρόπολη» και «Group Therapy»), τρεις συλλογές διηγημάτων («Κακός χαρακτήρας», «Αλλού, στο πουθενά» και «Ακούω φωνές») και μια νουβέλα «Ομπρέλες στον ουρανό». Η νουβέλα της «Ομπρέλες στον ουρανό» για το δράμα των Ελλήνων Εβραίων στη διάρκεια της Κατοχής ήταν στη βραχεία λίστα για το βραβείο του περιοδικού “Διαβάζω” ενώ το μυθιστόρημά της «Θέα Ακρόπολη» για τα παρασκήνια ενός εμβληματικού ξενοδοχείου στην πλατεία Συντάγματος ήταν στη βραχεία λίστα για το βραβείο του περιοδικού “Κλεψύδρα” καθώς και για το “Athens Prize for Literature”.
Διηγήματά της έχουν περιληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε ξένες γλώσσες.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί