Έγκλημα Τεμπών: Επιστράτευση Φλωρίδη με “αποκαλύψεις” σε αντιπερισπασμό στην καταιγίδα των γεγονότων (βίντεο)

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης πως την ώρα που όλη η Ελλάδα είχε ακούσει το αλλοιωμένο ηχητικό, ο ανακριτής δεν είχε πρόσβαση επειδή δεν του… το επέτρεπε ο νόμος.

Την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει καθημερινά να βρει τρόπους διαχείρισης της πολιτικής θύελλας που φουντώνει για το θέμα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, στελέχη της προσπαθούν να δικαιολογήσουν καταστάσεις, αλλά και να εφεύρουν νέα αφηγήματα.

Στο πλαίσιο αυτής της κυβερνητικής προσπάθειας ο υπουργός Δικαιοσύνης βγήκε, σήμερα το πρωί, στο ΣΚΑΪ για να αντικρούσει τα περί μονταζιέρας και προχώρησε σε δηλώσεις που πλασαρίστηκαν ως αποκάλυψη από μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου.

Τι είπε όμως ο κ. Φλωρίδης; Δήλωσε πως όταν ο ίδιος ανέλαβε τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του ήρθε ένα μήνυμα που ανέφερε ότι «ο ανακριτής δεν μπορεί να ανοίξει να ακούσει τις συνομιλίες αυτές όλων των εμπλεκομένων (σταθμάρχη και οδηγών) διότι δεν του επιτρέπει ο νόμος. Διότι δεν υπήρχε πρόβλεψη στον νόμο από παλιά, παρά μόνο για τα αεροπορικά δυστυχήματα. Οταν παίρνω το μήνυμα αυτό, πάω στον Πρωθυπουργό και του λέω: “εδώ πρέπει να πάμε κατεπείγουσα διάταξη για να επιτρέψουμε στον ανακριτή να ακούσει τις συνομιλίες”. Η εντολή του είναι “πήγαινέ την αύριο”. Για το αν η κυβέρνηση θέλει ή δεν θέλει και τι θέλει».
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «πρώτα βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των μηχανοδηγών και κατόπιν τις άκουσαν οι ανακριτικές αρχές προκειμένου να τις ενσωματώσουν στη δικογραφία».

Εκτίθεται όλο και περισσότερο

Τα λεγόμενα του υπουργού Δικαιοσύνης σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εκτίθεται καθημερινά. 

Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει πως «η δικαιοσύνη ήταν με δεμένα χέρια επί μήνες, ενώ «κάποιοι» λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη έβαζαν χέρι στο ηχητικό υλικό και το διοχέτευαν σε φιλικό μέσο ενημέρωσης για να διαχειριστούν επικοινωνιακά με τον πιο χονδροειδή τρόπο το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο».

Τόνισε πώς ο υπουργός Δικαιοσύνης « αποκάλυψε ότι τον Ιούλιο του 2023 όταν και ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου ενημερώθηκε από τον ανακριτή ότι ο νόμος δεν του επέτρεπε να ακούσει και να ενσωματώσει στη δικογραφία τις επίμαχες συνομιλίες των υπαλλήλων του ΟΣΕ.Μάλιστα χρειάστηκε -όπως μας πληροφόρησε- να φέρει κατεπείγουσα διάταξη για να καταστεί αυτό εφικτό».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης χωρίς εξαιρέσεις, εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί