Μαθητές του Μποδοσάκειου δημιούργησαν εκπληκτική καλλιτεχνική σύνθεση στον δρόμο έξω από το σχολείο

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus οργάνωσε 2ήμερο φεστιβάλ δράσεων σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα των μαθητών, επιλέγοντας το  2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου(Μποδοσάκειο), προκειμένου να υλοποιηθεί στον δρόμο έξω από το σχολείου (οδός 1878) μια ειδική και καινοτόμος παρέμβαση «Asphalt Art». 

Πρόκειται για Street Art (graffiti) που έγινε  από πιστοποιημένο εικαστικό καλλιτέχνη επί του οδοστρώματος, προκειμένου η ζωγραφιά να προσελκύσει την προσοχή των οδηγών και να τους αναγκάσει  να μειώσουν ταχύτητα, προστατεύοντας τους πεζούς που διέρχονται από το σημείο. Είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική που έχει δοκιμαστεί σε πάνω από 64 πόλεις στις ΗΠΑ και έχει ήδη επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες. Κατά την υλοποίηση της παρέμβασης, μικρές ομάδες μαθητών της Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού δημιούργησαν την εκπληκτική καλλιτεχνική σύνθεση με καμβά υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης εικαστικού Soteur και την εποπτεία της ομάδας διοργάνωσης και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά ένιωσαν την παρέμβαση «δική τους» και έτσι θα βρίσκονται και αυτά σε μεγαλύτερη εγρήγορση κάθε φορά που διασχίζουν τον δρόμο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας της δράσης, πραγματοποιηθηκε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, στην Πειραματική σκηνή  του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της κας. Μαρίας Κριτσωτάκη  και σε συνεργασία με το Jazz Solidarity Network. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί