Μητσοτάκης – Τέμπη: Κυνική ομολογία ότι η Εξεταστική ήταν παρωδία – «Κανείς δεν περίμενε να βγάλουμε άκρη»

Στην κυνική παραδοχή ότι η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη έγινε απλώς για να γίνει, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τη συγκάλυψη της κυβέρνησης αλλά και για την απουσία του από τη Βουλή, είπε μεταξύ άλλων: «Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη».

Δηλαδή με μία απλή φράση, συμπύκνωσε όλη την προσπάθεια συγκάλυψης που κάνει εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση για το έγκλημα στα Τέμπη, καθώς είπε ότι η Εξεταστική είχε διακοσμητικό ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την προκλητική του απουσία από τη Βουλή για τα Τέμπη. Κατά τα άλλα, επέμεινε στο γνωστό αφήγημα ότι η κυβέρνηση αφήνει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

«Θυμάμαι και σε άλλες μεγάλες εθνικές τραγωδίες, εμείς ως Νέα Δημοκρατία ουδέποτε ακολουθήσαμε αυτή τη διαδρομή. Και αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη σε τι ακριβώς αναφέρονται; Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν κι αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αρκεί να δει κανείς ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κατηγορούμενων σε αυτή την υπόθεση και η εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης

«Η σημερινή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα “μάτια του κόσμου”, είναι μια ακόμη ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν περίμενε κανείς από μία Εξεταστική στη Βουλή “να βγάλουμε άκρη”. Τότε γιατί έγινε; Τι θα έπρεπε δηλαδή να περιμένουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά γενικότερα κι όλοι οι Έλληνες πολίτες; Κι αφού από την Εξεταστική Επιτροπή “δεν βγαίνει άκρη”, γιατί δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να το κάνει;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί