Χιλιάδες έλεγχοι της αστυνομίας την τελευταία εβδομάδα στην Κρήτη – 29 συλλήψεις, 662 παραβάσεις

Ελέγχους σε άτομα και οχήματα πραγματοποίησε η αστυνομία σε όλη την Κρήτη από τις 15 έως και τις 21 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ελέγχθηκαν 3.266 άτομα και 2.891 οχήματα, ενώ συνελήφθησαν 29 άτομα και βεβαιώθηκαν 662 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 93 αφορούσαν  μέθη.

Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις του  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,  ηχορύπανση,  κ.α, ενώ κατασχέθηκαν, 439,5 γραμμάρια κάνναβης,   15 κροτίδες ,1 ζυγαριά και είδη παρεμπορίου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης

Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων η καταστολή της εγκληματικότητας, η προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές  και  γενικότερα η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Ελέγχθηκαν (3266) άτομα και (2.891) οχήματα, συνελήφθησαν (29) άτομα και βεβαιώθηκαν (662) παραβάσεις

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις κατά το χρονικό διάστημα από την 15 έως και την 21/03/2024 από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο της μέθης των οδηγών και τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που σχετίζονται με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

  • ελέχθησαν  3.266 άτομα και 2.891 οχήματα,
  • βεβαιώθηκαν 662  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τις 

          οποίες  οι 93 αφορούσαν  μέθη    και  επιπλέον  56  λοιπές παραβάσεις,

  • προσήχθησαν 73 άτομα,
  • συνελήφθησαν 29 άτομα  από τα οποία τέσσερεις (4) ανήλικοι.

Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, Παραβάσεις του  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  ηχορύπανση,  κ.α.

Κατασχέθηκαν, 439,5 γραμμάρια κάνναβης,   15 κροτίδες ,1ζυγαριά και είδη παρεμπορίου.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί