«Υποστυλώσεις και αντιστηρίξεις σεισμόπληκτων κτιρίων»: Επιμορφωτικό σεμινάριο υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης 

Στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο, διοργανώθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου επιμορφωτικό τεχνικό σεμινάριο από τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), με αντικείμενο θέματα ασφαλούς αντιμετώπισης και πρώτης διαχείρισης σεισμόπληκτων κτιρίων, υποδομών και κατασκευών.

Η προσέλευση και το ενδιαφέρον στο σεμινάριο από τον τεχνικό κόσμο υπήρξε μεγάλη, καθώς η συνάντηση αποτελεί στάδιο προετοιμασίας για τη διενέργεια της επιχειρησιακής άσκησης «ΜΙΝΩΑΣ» για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού στο πεδίο, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην Κρήτη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε.-Τ.Α.Κ. Γιώργος Ταβερναράκης.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Ε.Κ.ΠΑ., Ευθύμιος Λέκκας, έκανε την πρώτη ομιλία του σεμιναρίου “Οι Σεισμοί Τουρκίας – Συρίας τον Φεβρουάριο του 2023: το Επιχειρησιακό, Διασωστικό και Επιστημονικό Έργο της Ελληνικής Αποστολής”. Στη συνέχεια, ο Γενικός  Διευθυντής του Οργανισμού, Δρ. Βασίλειος Μώκος, έκανε μια εξειδικευμένη εισήγηση σχετικά με τις “Προσωρινές Υποστυλώσεις και Αντιστηρίξεις Σεισμόπληκτων Κτιρίων”.

Η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καλωσορίζοντας τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό σεμινάριο, επισήμανε την κρισιμότητα του θέματος της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των συνεπειών απρόβλεπτων και ισχυρών φυσικών φαινομένων, που μπορεί να πραγματοποιηθεί με την έγκαιρη προετοιμασία και την ενδυνάμωση της ετοιμότητας των αρμόδιων φορέων. Η επένδυση στην τεχνογνωσία και στην απόκτηση εξειδικευμένης εμπειρίας αποτελεί εχέγγυο για ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον, τόνισε η κα. Κοζυράκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί