Η διάλυση του ΕΣΥ και η… Μαριούπολη

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πριν ακριβώς δύο χρόνια (18-03-2022) ο πρωθυπουργός από την προσωπική του σελίδα προκειμένου να μην υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες προανήγγειλε την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της … Μαριούπολης μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς! Μάλιστα την ίδια μέρα συμμετείχε στην τετραμερή της Ρώμης και αφού κατακεραύνωσε την πολιτική Πούτιν, ανακοίνωσε και στους «εταίρους» την ελληνική πρωτοβουλία!

Δεν ξέρω πόσοι «πίστεψαν» την λεκτική φωτοβολίδα του πρωθυπουργού, ή στήριξαν –βλ. συναυλία Λεωνίδα Καβάκου λίγες ημέρες μετά στο Μέγαρο Μουσικής-, αλλά ειλικρινά ζώντας στη χώρα της απόλυτης παράνοιας, κάποιοι εξ ημών τουλάχιστον δεν είμαστε τόσο εύπιστοι και δεν παίρνουμε «γραμμή» από τα δελτία των «8»!

Δεν ξέρω σε τι φάση βρίσκονται οι … «εργασίες» για το χτίσιμο εκ νέου του μαιευτηρίου της Μαριούπολης, αλλά φαντάζομαι με την … τεχνογνωσία που έχουμε στην κατασκευή Νοσοκομείων και λοιπών δομών Υγείας το έργο θα έχει τελειώσει και θα λειτουργεί κανονικά! Στην ενημέρωση επί του θέματος θα μπορούσε να βοηθήσει και ο λαλίστατος υπουργός Υγείας που κάθε εβδομάδα συνοδεύει τον πρωθυπουργό σε Νοσοκομεία και προαναγγέλλουν από κοινού τρομερά έργα στο χώρο της Υγείας!

Ωστόσο δύο ακριβώς χρόνια μετά τη χτίσιμο Μαιευτηρίου στην πολύπαθη Ουκρανική πόλη, σε κάποια ελληνική πόλη πρωτεύουσα νομού δεν υπήρχε εφημερεύων χειρουργός και ένας 33χρονος έχασε τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία! Στην Ελλάδα πλέον σε μια «εφημερία» Νοσοκομείου συναντάς κάποιον Αγροτικό γιατρό, μετακινημένο από κάποιο Κέντρο Υγείας, ενώ το μόνο που μπορείς να βρεις ανοιχτό είναι το … κυλικείο του Νοσοκομείου φαίνεται! Πριν λίγες μέρες ασθενής που περίμενε φάρμακα θεραπείας και η νόσος του εξελισσόταν εξαιρετικά επώδυνα για τον ίδιο αυτοκτόνησε, αλλά φαίνεται ότι στη χώρα του «θεαθήναι» και της πεποίθησης ότι τα πάντα επιλύονται με το εκλογικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου «ουδείς έχει δικαίωμα δια να ομιλεί» έκτοτε, αυτά είναι «ψιλά» γράμματα. Ειδικά όταν μπροστά σου έχεις μεγαλεπήβολα έργα όπως η κατασκευή Μαιευτηρίου στην Μαριούπολη!

Υ.Γ. Εντάξει στη Γάζα δεν θα χτίσει κάποια υποδομή η Ελλάδα, γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν βρίσκονται στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας»!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί