Ένα ακόμα κυβερνητικό έγκλημα η περίπτωση του 72χρονου καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο που οδηγήθηκε σε αυτοκτονία

Ζούμε στην χώρα που ο υπουργός υγείας παραμένει στην θέση του και εγκαινιάζει απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, σε ένα διαλυμένο ΕΣΥ, όταν ένας 72χρονος καρκινοπαθής στο Ηράκλειο Κρήτης, βιβλιοπώλης σε λαϊκές αγορές, έβαλε μια θηλιά στο λαιμό του και αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε άλλο τους πόνους περιμένοντας δυο ολόκληρους μήνες ένα φάρμακο που κόστιζε μόνο 12 ευρώ για τις χημειοθεραπείες του αλλά δεν υπήρχε στα φαρμακεία όλης της Ελλάδας και το οποίο θα του έδινε μια ευκαιρία ζωής. Στο διάστημα των δυο μηνών αναμονής, ο όγκος του στον πνεύμονα αυξήθηκε από τα 6 εκατοστά στα 9,5 εκατοστά και ο άνθρωπος υπέφερε από φριχτούς πόνους.

Ο βιβλιοπώλης άφησε ένα συγκλονιστικό σημείωμα εξηγώντας και αποχαιρετώντας την οικογένειά του και ζητώντας τους συγγνώμη. Στο σημείωμά του εξηγούσε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος και τον παρέπεμπαν από τον έναν στον άλλον.

Φαντάζομαι για τον @AdonisGeorgiadi ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν άξιζε αξιοπρέπειας και νοσηλείας ούτε στο τελικό στάδιο του καρκίνου”.

(το παραπάνω σχόλιο από τη δημοσιογράφο Αρετή Αθανασίου)

Προσυπογράφοντας να συμπληρώσουμε ότι ούτως ή άλλως είναι και αυτό ένα από τα εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης, που θα περάσουν στα ψιλά των πετσωμένων ή θα μας πουν μόνο το συγκινησιακό της υπόθεσης, μαζί με την θέση του Γεωργιάδη ότι “δεν ήρθε στο ραντεβού” ή “δεν περίμενε δυο μέρες”… Ή ακόμα ότι ευθύνεται ο ίδιος ο ασθενής που δεν προσέφυγε σε ψυχίατρο… Έτσι για να κρύψουν τις ευθύνες μιας εγκληματικής κυβέρνησης…

Άλλωστε η κόρη του, πού πέρασε ένα διάστημα από την ενημέρωση του Ηρακλείου, περιέγραψε αυτό το έγκλημα σε βάρος του πατέρα της με ακρίβεια:

Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καϊάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί