ΣΟΚ: Καρκινοπαθής στο Ηράκλειο έδωσε τέλος στη ζωή του αφού δεν υπήρχε το φάρμακό του- Η καταγγελία της κόρης του για το διαλυμένο ΕΣΥ

Σοκ προκαλεί η αυτοκτονία καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο, που επέλεξε να φύγει από τη ζωή μην αντέχοντας τους πόνους αφού δεν μπορούσε να κάνει χημειοθεραπείες καθώς το φάρμακο που χρειαζόταν δεν υπήρχε…

Ο 72χρονος ασθενής αποχαιρέτησε με ένα σημείωμα και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του…

Η κόρη του Στέλλα Τ. έγραψε στο facebook:

Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καίάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι”.

Το θέμα της έλλειψης του φαρμάκου είχε αναδείξει πριν από λίγες ημέρες ο δημοσιογράφος Μανόλης Αργυράκης στο Ράδιο Κρήτη και είχε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί το φάρμακο αυτό για τον καρκίνο του πνεύμονα καθώς δεν υπήρχε στην Ελλάδα.

Δεν μπορούσε να κάνει χημειοθεραπείες

Όπως λένε ο 72χρονος οδηγήθηκε στον θάνατο, αφού για μήνες δεν μπορούσε να ξεκινήσει χημειοθεραπείες.

Αποτέλεσμα όπως αναφέρει ξάδερφός του, ήταν ο καρκίνος στον πνεύμονα να επεκταθεί και ο άτυχος ασθενής να υποφέρει από αφόρητους πόνους. «Αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του για να γλιτώσει» συμπληρώνει ο ίδιος και εξηγεί πως ο καρκινοπαθής συγγενής του, άφησε σημείωμα μέσα από το οποίο ζητούσε συγγνώμη και την κατανόηση για την απόφαση που πήρε.

Το σημείωμα

Τραγική ειρωνεία ότι μετά την ανάδειξη του προβλήματος, το φάρμακο ήρθε και μάλιστα η πρώτη χημειοθεραπεία ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη.

Ο ξάδερφος του αυτόχειρα ανέφερε επίσης ότι στο σημείωμα που άφησε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί καθώς δεν μπορούσε να κάνει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “ΣΟΚ: Καρκινοπαθής στο Ηράκλειο έδωσε τέλος στη ζωή του αφού δεν υπήρχε το φάρμακό του- Η καταγγελία της κόρης του για το διαλυμένο ΕΣΥ”

  1. Ερηνη

    Και βγήκε σήμερα ο μπουμπούκι κι είπε πως ο ασθενής φταίει γιατί δεν προσήλθε στο ραντεβού στις 4 Μαρτίου. Κι υπάρχουν κουτορνιθια που τον πιστεύουν κι το δοξολογουν. Κι υπάρχουμε κι μεις οι αριστεροί που αντί να ενωθούμε απέναντι στον καρκίνο που μας κυβερνά διαφωνούμε για τις ασπιρίνες.
    ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΊΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί