Α. Κιούλπαλης: Έτσι άφησαν το ΕΣΥ να καταρρεύσει – Γιατί τώρα δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον γιατρών για το δημόσιο σύστημα

Με ανάρτησή του και με λίγες λέξεις ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης, αποδεικνύει πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε σκόπιμα να καταρρεύσει το δημόσια σύστημα Υγείας, σε συνθήκες μάλιστα έκτακτων συνθηκών λόγω covid.

“Άφησαν για πέντε χρόνια τα νοσοκομεία χωρίς αναπλήρωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν προκήρυσσαν τις θέσεις που σταδιακά άδειαζαν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια κενά. Έφτασαν να μετακινούνται γιατροί από νομό σε νομό για μια εφημερία, με εντολές των διοικήσεων, καλύπτοντας εκ των ενόντων τις ελλείψεις. Πολλά νοσοκομεία της επαρχίας έχουν ήδη καταρρεύσει, προκαλώντας λαϊκές κινητοποιήσεις για υπεράσπιση της ύπαρξης τους”, σημειώνει ο γνωστός καρδιολόγος.

Και παραθέτει τους λόγους που η εκ των υστέρων προκήρυξη κάποιων θέσεων γιατρών δε θα έχει αποτέλεσμα αλλά είναι και η ίδια υποκριτική, ως άλλοθι στην κυβέρνηση:

“Τώρα προκηρύσσουν κάποιες από τις κενές θέσεις που θα καταστούν πιθανότατα άγονες, γιατί κανένας γιατρός δεν είναι τόσο αφελής η τρελός να ενταχθεί σε ένα διαλυμένο τμήμα, και με τις αποδοχές του πεισματικά καθηλωμένες, παρά την αντίθετη απόφαση του ΣΤΕ.

Θα πουν, εμείς προκηρύξαμε τόσες θέσεις, αλλά δεν υπάρχουν γιατροί να τις καλύψουν. Ομως οι γιατροί δεν εξαφανίστηκαν όπως οι δεινόσαυροι κάποτε, απλώς θέλουν αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπή εργασία. Στην Ρουμανία που υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα, τριπλασίασαν τους χαμηλούς μισθούς και το έλυσαν. Εδώ;

Η ανάρτηση του κ. Κιούλπαλη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί