Στους δρόμους για μια ακόμα εβδομάδα οι φοιτητές κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων (Βίντεο & φωτο)

 Με την συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές διαβαίνουν την όγδοη εβδομάδα κινητοποιήσεων με καταλήψεις και διαδηλώσεις εντείνοντας τις διαμαρτυρίες τους. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν μαθητές, φορείς και συλλογικότητες, εκφράζοντας τη δική τους αντίθεση, εγκαλώντας την κυβέρνηση πως σκοπεύει να μετατρέψει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε επιχειρηματικό πεδίο, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής πλησιάζει και ήδη με ομόφωνη απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημίων – ΠΟΣΔΕΠ έχει καλέσει σε απεργία στις 7 και 8 Μάρτη, ενώ παράλληλα προτείνει την οργάνωση και τον συντονισμό και με άλλους φορείς.

Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των φορέων τάσσονται κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με εξαίρεση τους εκπροσώπους εργοδοτικών και οικονομικών φορέων, οι υπόλοιποι στηλίτευσαν την παραβίαση του άρθρου 16. Σφοδρές είναι και οι αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει ζητήσει την απόσυρσή του.

Στη Θεσσαλονίκη φοιτητές βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, φωνάζοντας «Όλοι στον δρόμο, όλοι στον αγώνα», ενώ το κεντρικό τους πανό αναφέρει «να μην τολμήσουν να το ψηφίσουν» αλλά και «Γλαβίνη παραιτήσου», απευθυνόμενοι στον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η κατάληψη της οποίας εκκενώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την αστυνομία.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί