Πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ο Καραμανλής γνώριζε για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Στην αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής είχε ενημερωθεί για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου -εκτός από τους εργαζόμενους- και από τον ίδιο προχώρησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης.

Σύμφωνα με το news247.gr τα παραπάνω αποκαλύπτονται από την κατάθεση στον ανακριτή Λάρισας του Φίλιππου Τσαλίδη, ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον Μάρτιο του 2016 ως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2021.

Στην κατάθεσή του, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιβεβαίωσε πως η εποπτεία του Οργανισμού, παρά την ιδιωτικοποίησή του το 2017, γίνεται από το υπουργείο Μεταφορών, τονίζοντας πως «κατά τη διάρκεια της θητείας μου συνομιλούσα με τον εκάστοτε Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και τον εκάστοτε υπουργό».

Ο ίδιος κατάθεσε μάλιστα στον ανακριτή Λάρισας ότι είχε στείλει στο υπουργείο επιστολή στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021, όταν υπουργός ήταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, με την οποία ενημέρωνε «για την κατάσταση του δικτύου». Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις ο Τσαλίδης σημείωσε ότι είχε κάνει σχετικές ενημερώσεις και προφορικά και γραπτά, ενώ πρόσθεσε ότι στις περισσότερες από αυτές δεν είχε λάβει απάντηση.

Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κληθείς να απαντήσει για την κατάσταση του δικτύου επί των ημερών του, είπε πως δεν γινόταν καταγραφή των συρμών σε πραγματικό χρόνο, ότι δεν φαινόταν η κίνηση του κάθε συρμού ανά κατεύθυνση, πως δεν λειτουργούσε το σύστημα GSM-R, ενώ τονίζει ακόμη πως παρά το γεγονός πως είχαν εγκατασταθεί συστήματα ΕTCS, αυτά δεν λειτουργούσαν γιατί αυτό προϋποθέτει ολοκληρωμένο σύστημα σηματοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ επέλεξε να μην δώσει παράταση για την κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη, παρά το γεγονός ότι η δικογραφία του εφέτη ανακριτή Λάρισας έφτασε στη Βουλή χθες.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία 1.100 σελίδων βρίσκεται σε ειδική αίθουσα και φρουρείται ενώ οι βουλευτές μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη θα μπαίνουν στην αίθουσα χωρίς κινητά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί