Επέτειοι…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ένας χρόνος από τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών! Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την επικράτεια διαδήλωσαν και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους, γιατί ένα χρόνο μετά το ελληνικό κράτος και οι συν αυτώ «θεσμοί» σφυρίζουν αδιάφορα ή επί το ρεαλιστικότερον … «κλέφτικα»!

Ένα χρόνο πριν, αμέσως μετά την τραγωδία, επίσης χιλιάδες άνθρωποι διατράνωναν την οργή τους γιατί ζούμε σε μια ανοχύρωτη χώρα, όπου όλα είναι στον «αυτόματο» και οι πιθανότητες να ζήσεις ή να πεθάνεις είναι θέμα στατιστικής!

Μόλις χθες ιδιωτικό κανάλι στο κεντρικό δελτίο με παρουσιαστή τον «γκουρού» της ελληνικής δημοσιογραφίας που σε πρόσφατη κατ’ οίκον συνέντευξη με τον έλληνα πρωθυπουργό του υπέβαλε την πολύ σκληρή ερώτηση «αν έχει πάρει το ταλέντο μαγειρικής της μαμάς του», ναι αυτός ο δημοσιογράφος και το κανάλι είχε αφιέρωμα στην «επέτειο» ενός έτους από το κακό που έπληξε την ελληνική κοινωνία!

Όχι μην μπερδεύεστε το εκτενές ρεπορτάζ και τα τηλεοπτικά πλάνα δεν αναφερόταν στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά στο ετήσιο μνημόσυνο στο Λονδίνο στη μνήμη του «Βασιλέα των Ελλήνων»! Ο ρεπόρτερ στη Γηραιά Αλβιόνα μας ενημέρωνε λεπτομερώς για τις «παρουσίες», τις «απουσίες» των γαλαζοαίματων –τρομάρα τους- μας έδειχναν τις καπελαδούρες, τα βέλα, τα φράκα, τα φτερά και τα πούπουλα της βασιλείας!

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάντια της ελληνικής δημοκρατίας και των θεσμών είναι προφανώς προσπάθεια συκοφάντησης της χώρας ή μήπως όχι;

Η μόνη αναφορά του εν λόγω δελτίου για το θέμα των Τεμπών ήταν η … «ταλαιπωρία» των Αθηναίων λόγω της επικείμενης κινητοποίησης και απεργίας! Οι ρεπόρτερς εδώ εξηγούν τι πρέπει να αποφύγουν οι πολίτες για να μην … «ταλαιπωρηθούν» την επόμενη μέρα! 

Η ελληνική δημοσιογραφία, η ελληνική δημοκρατία στα καλύτερά της!

Λίγο «Παλαιοχριστιανό», πέντε-έξι «κουκουλοφόροι», λίγο … «συνέδριο» ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πατριδο-φοκλόρ περί γάμων ομοφύλων και περιρρεουσών αρών από άμβωνος και το «αντικειμενικό» δελτίο των «8» έκλεισε.

Απόψε περιμένω εναγωνίως την τηλεοπτική κάλυψη της «Μαύρης επετείου»! Ίσως μια δήλωση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αν πρόλαβε βέβαια να τελειώσει την ανάγνωση του παιδικού παραμυθιού της …Σίας Κοσιώνη στην παρουσίαση του οποίου βρισκόταν «πρώτο τραπέζι», τιμώντας εμπράκτως την διάδοχο του Τριβιζά!  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί