Στ. Κασσελάκης στην ΕΡΤ: Το συνέδριο έδωσε τη ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου (Βίντεο)

Το συνέδριο έδωσε τη ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό θα κάνω, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του 4ου συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση, θα προχωρήσουμε στις αλλαγές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι έχει βγει ενισχυμένος από το συνέδριο, παραπέμποντας στο σύνθημα «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη» που ακούστηκε στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο και υπογράμμισε ότι κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών που έδωσαν σήμα λέγοντας «φτάνει πια. Ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας».

Όσον αφορά στην Όλγα Γεροβασίλη και στη μη διεξαγωγή εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος», συνεπώς η εκλογική διαδικασία θα ήταν ανούσια.

«Το πιο εύκολο θα ήταν να πηγαίναμε στις εσωκομματικές εκλογές και να τις κέρδιζα με 90%» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης και αναρωτήθηκε πώς «θα ήταν ουσιαστική η εκλογική διαδικασία εφόσον η κα Γεροβασίλη λέει ότι στις 10/3 δεν θα είναι υποψήφια και το συνέδριο λέει “κάτω τα χέρια από τον Στέφανο”».

Ερωτηθείς για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου, νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Χιλιάδες μέλη που έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα, θα ήθελαν να τον ακούσουν αυτοπροσώπως».

Ακόμη απαντώντας σχετικά με το «ραγισμένη καρδιά» που είπε μετά το Συνέδριο, ο Στ. Κασσελάκης εξήγησε ότι αυτό δεν αφορούσε στον Αλ. Τσίπρα. Η καρδιά ήταν ραγισμένη λόγω των συνέδρων που έλεγαν ότι «πιστέψαμε σε αυτό και βλέπουμε καταστάσεις που μας πληγώνουν». «Δώσε μας ελπίδα να ξαναπιστέψουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κύκλος του 2015-2019 έχει κλείσει τόνισε, κληθείς να απαντήσει σε διαδοχικές ερωτήσεις για τον Αλ. Τσίπρα επαναλαμβάνοντας ότι από το Συνέδριο «υπήρξε ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αρχίσει έναν νέο κύκλο και αυτό θα κάνω».

Τα στελέχη δήλωναν απέναντί μου ήταν ελάχιστα σε σχέση με το υπόλοιπο συνέδριο τόνισε ο Στ. Κασσελάκης σημειώνοντας ότι «όποιος λέει ότι βγήκα λαβωμένος δεν έχει δει το συνέδριο». Παράλληλα, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι αυτή θα πρέπει να βρει τον ΣΥΡΙΖΑ «ενωμένο αλλά και διευρυμένο».

Ακόμη, ο Στ. Κασσελάκης σημειώνοντας ότι «παρέλαβε ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό» επεσήμανε ότι «τα μέλη θα αποφασίσουν που θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα τους», ενώ σε ερώτηση σχετικά με το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα.

«Όλα όσα λέω συμβαδίζουν με το πολιτικό πρόγραμμα και με την διακυβέρνηση του 2015-2019» σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης υπογραμμίζοντας ότι η σύγχρονη αριστερά σημαίνει παρεμβατικό κράτος το οποίο πρέπει να βρίσκει τρόπους να λύσει κοινωνικές ανισότητες.

Όσον αφορά στο ψήφισμα – καταπέλτης του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι οι πράξεις του Μητσοτάκη το προκάλεσαν, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο κοψίματος των ευρωπαϊκών κονδυλίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει τα περιθώρια διορθώσει όσα καταδικάζονται στο ψήφισμα και να μην κοπούν τα χρήματα από την ΕΕ.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

«Το μη κερδοσκοπικό μπορεί να γίνει ύπουλα κερδοσκοιπίκό στην Ελλάδα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα, αναρωτήθηκε τι μπορεί αν προσφέρει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και αντιπρότεινε ως παράδειγμα τη νομοθέτηση να μπορούν να γίνονται δωρεές στα δημόσια πανεπιστήμια. «Ας δημιουργήσουμε ξενόγλωσσα προγράμματα, ερευνητικά hubs» αντέτεινε ο Στ. Κασσελάκης.

Απαντώντας αναφορικά με το δήθεν επιχείρημα ότι τα χρήματα που δαπανώνται από οικογένειες για να φοιτήσουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό θα μπορούν πλέον να μένουν στην Ελλάδα, ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στα περιφερειακά πανεπιστήμια τα οποία αντιμετωπίζουν κίνδυνο να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης και αναρωτήθηκε «γιατί να αφήνουμε την περιφέρεια να μαραζώνει αντί να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά της Ελλάδας».

Αγρότες

Οι θέσεις μας σε σχέση με τους αγρότες είναι ξεκάθαρες διεμήνυσε ο Στ. Κασσελάκης και αναφέρθηκε στην κατάργηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, το πλαφόν στα 7 λεπτά / κιλοβατώρα, μέτρα τα οποία όπως είπε ο ίδιος, μπορεί να τα κάνει πράξη η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν προτάσεις κοινής λογικής» πρόσθεσε ο ίδιος και αναφέρθηκε στο παράδοξο και οι αγρότες αλλά και οι καταναλωτές να μην τα βγάζουν πέρα υπογραμμίζοντας την ύπαρξη καρτέλ στους μεσάζοντες.

Εξωτερική πολιτική

Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική και στο αν είναι στο στηρίζει την εθνική στρατηγική ο Στ. Κασσελάκης απάντησε ναι επί της αρχήςωστόσο τόνισε ότι «υπάρχουν και διαφοροποιήσεις». «Το πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού δεν θα το έστελνα στην Ερυθρά θάλασσα» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ όσον αφορά στα εξοπλιστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα και ότι θα έπρεπε να έχουμε πιο εγκρατή πολιτική.

«Ήδη προσφέρουμε πολλά στην Ουκρανία μέσω της υποστήριξης από την Αλεξανδρούπολη» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης επισημαίνοντας ότι «η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας πολλές φορές προσφέρεται στα φτηνά».

Επιπλέον χαρακτήρισε για άλλη μία φορά ως απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ψήφισε για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε τη λύση των δύο κρατών με άμεση εμπλοκή της Δύσης.

Ευρωεκλογές

Τα μέλη θα αποφασίσουν για τα ευρωψηφοδέλτια τόνισε ο Στ. Κασσελάκης ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι θα εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία του πριν από τις ευρωεκλογές.

Σκοπός είναι η ανάδειξη λαμπρών μυαλών τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το τρόπο στελέχωσης των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου προσθέτοντας ότι στόχος είναι και ο ισότιμος τρόπος ανάδειξης όλων.

«Είμαι ο πρώτος αρχηγός κόμματος και αρχηγός εξωσωματικής αντιπολίτευσης που μειώνει τη δύναμη και την εξουσιοδότησή του και τη δίνω στα μέλη» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης και επανέλαβε ότι «θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τις επόμενες εθνικές εκλογές», ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί