Παγκρήτιο συλλαλητήριο των συνταξιούχων στο Ηράκλειο στις 12 Μαρτίου

Παγκρήτιο συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου την Τρίτη  12 Μαρτίου 2024 και ώρα 11.00 πμ. Την απόφαση πήρε η Παγκρήτια Σύσκεψη των Συνταξιουχικών Ενώσεων Κρήτης  στο Εργατικό κέντρο Αγίου Νικολάου, με την συμμετοχή όλων των Διοικητικών Συμβουλίων  των συνταξιουχικών σωματείων Κρήτης.

Εκ μέρους της  Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών  κλαδικών ενώσεων  μίλησαν ο Παναγιώτης Πάλμος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΙΚΑ , και ο Χρήστος Κολοβός Γενικός Γραμματέας  της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, και επεσήμαναν  τη δύσκολη  οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα  οι συνταξιούχοι, και την  πρωτοφανή επίθεση που δέχονται στο εισόδημα και στα δικαιώματα  τους, τα τελευταία χρόνια  από όλες τις κυβερνήσεις

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά όλων  για την ακρίβεια  τις συνεχείς ανατιμήσεις, τις αυξήσεις στα φάρμακα, στα καύσιμα  στο ρεύμα  που  εξαφανίζουν τις πενιχρές συντάξεις μας, τη  φοροληστεία που δεχόμαστε από έμμεσους και άμεσους άδικους φόρους.

Όλοι κατήγγειλαν την  απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί  στη δημόσια υγεία. Ζητήσαμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας –πρόνοιας  που πλέον απειλούν την ζωή μας, από ένα σύστημα  υγείας που σταθερά παραχωρείτε και παραδίνεται  στα νύχια των επιχειρηματιών υγείας  και γίνεται όλο και ποιο ακριβό εμπόρευμα .

Κοινή απόφαση όλων των συνταξιουχικών ενώσεων ήταν  να συνεχίσουμε τους αγώνες, με μεγαλύτερη ένταση,  για ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις μας , μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο και δωρεάν αναβαθμισμένο καθολικό πλήρη χρηματοδοτούμενο από το κράτος σύστημα υγείας  για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί