Κάλεσμα του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου στην Παγκρήτια συγκέντρωση συνταξιούχων

Κάλεσμα του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου στην Παγκρήτια συγκέντρωση συνταξιούχων:

Η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στην Παγκρήτια κινητοποίηση όλων των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών σωματείων την Τρίτη 12 Μάρτη 2024 στις 11.00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας που αποφάσισε η ΣΕΑ και σας καλούμε να συμμετέχετε αγωνιστικά.

Αυτή την περίοδο που διανύουμε  οι συνταξιούχοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση  στις συντάξεις τους στα δικαιώματα τους  σε όσα με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν.

 Οι αυξήσεις απάτη που έδωσε η κυβέρνηση του 3% δηλαδή 20 ευρώ  μεικτά  μόνο στις κύριες συντάξεις, και κάποια επιδόματα για να βγει ο χειμώνας είναι τουλάχιστο κοροϊδία. Επιβεβαιώθηκε η λαϊκή παροιμία ότι: “Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”. 

Οι συντάξεις μας καταβροχθίζονται  από την ακρίβεια τις συνεχείς ανατιμήσεις βασικών αγαθών  τις αυξήσεις στα φάρμακα  τα καύσιμα το ρεύμα  που τώρα με τα χρωματιστά τιμολόγια οι τιμές θα είναι ανεξέλεγκτες για να κερδίζουν οι κερδοσκόποι.

Η δυνατότητα και η ελπίδα  να λυθούν  τα καυτά  προβλήματα που τσακίζουν τη ζωή μας  βρίσκεται στους αγώνες  και στη μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς , περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Δεν θα σταματήσουμε  αν δεν δικαιωθούμε , αν δεν δοθούν λύσεις  και αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας ..

Μόνο με τον αγώνα μας  σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους τα παιδιά μας,  μπορούμε να βάλουμε φραγμό  και να αλλάξουμε τη δραματική ζωή που μας έχουν επιβάλει..

         Ζητούμε πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις 

Ζητούμε  μέτρα προστασίας των συντάξεων μας  από την συνεχή υποβάθμιση τους  να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα  

Να σταματήσει η φοροληστεία από έμμεσους και άμεσους άδικους φόρους 

Να δοθούν τα πληρωμένα δώρα μας .

Να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους  τους συνταξιούχους χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα 

Να ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά στην κύρια σύνταξη που μας έχει καταδικάσει ο εγκληματικός νόμος Κατρούγκαλου.

Διεκδικούμε  ένα δημόσιο   και δωρεάν  αναβαθμισμένο  καθολικο πλήρει  χρηματοδοτούμενο  από το κράτος  σύστημα υγείας  το έχουμε πληρώσει το πληρώνουμε  δεν είναι ιδιοκτησία κανενός υπουργού και καμιάς κυβέρνησης,  θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους . 

Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες.

Δεν κάνουμε πίσω και διεκδικούμε όλα όσα μας  έχουν αφαιρέσει.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τα Συνταξιουχικά Σωματεία Ηρακλείου σας καλούν σε μαζική κινητοποίηση την Τρίτη 12 Μάρτη 2024 στις 11.00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

Όλοι πιο μαζικά και δυναμικά στο δρόμο του αγώνα γιατί άλλος δρόμος για την καλυτέρευση της ζωής μας δεν υπάρχει. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί