Μεγαλοπρεπές (γαλάζιο) άδειασμα Γεωργιάδη από την Ματίνα Παγώνη: «Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία»

Τις σοβαρές επιφυλάξεις των νοσοκομειακών γιατρών για τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με πρόσχημα τη μείωση της λίστας αναμονής και με τιμοκατάλογο που φτάνει έως τα 2.000 ευρώ, εκφράζει η Ματίνα Παγώνη

«Γι’ αυτό και εισηγηθήκαμε στον υπουργό ότι κατά τη δική μας την άποψη δεν μπορούν να λειτουργήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε ότι δεν επαρκεί το διαθέσιμο προσωπικό για να μπει σε εφαρμογή το μέτρο. «Συμφωνούμε, προφανώς, στην εκτίμηση ότι πρέπει να μειωθεί η αναμονή στα χειρουργεία. Ωστόσο, είπαμε στον υπουργό ότι δεν έχουμε το προσωπικό γι’ αυτό» αποκάλυψε.

«Με ποιους αναισθησιολόγους και σε ποια χειρουργικά τραπέζια θα γίνουν αυτές οι επεμβάσεις;» διερωτήθηκε συγκεκριμένα. «Μας απάντησε ότι αυτοί που θα κάνουν απογευματινά χειρουργεία, προφανώς δεν θα χειρουργούν το πρωί. Με το υπάρχον προσωπικό όμως δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε» επανέλαβε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε τέλος πως πήραν τη διαβεβαίωση του Αδ. Γεωργιάδη ότι δεν θα εφαρμόσουν το μέτρο όλα τα νοσοκομεία αλλά μόνο όσα έχουν τη δυνατότητα. «Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρουν μέρος όλα, άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός το ξεκαθάρισε αυτό» είπε.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί