Λήξη συναγερμού για τον άντρα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα στο κέντρο του Ρεθύμνου (φωτο)

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου με έναν άντρα να βρίσκεται στην ταράτσα πολυκατοικίας, απειλώντας να πέσει στο κενό. Τελικά η υπόθεση έληξε ομαλά 2,5 ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που μεταδίδει το goodnet.gr, πρόκειται για 34xρονο άνδρα από τη Βουλγαρία που απειλούσε να πέσει από πολυκατοικία στο κέντρο του Ρεθύμνου, αφού μετά από δύο περίπου ώρες ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΚΑΜ, που έφτασαν στο Ρέθυμνο, κατάφεραν να τον πείσουν και να τον απομακρύνουν από την ταράτσα. 

Στο σημείο επί της οδού Τρανταλίδου και Δημητρακάκη γωνία το οποίο παρέμεινε αποκλεισμένο, βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ με ειδικό διαπραγματευτή και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΚΑΜ που κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον απομακρύνουν από την ταράτσα.

Ο άντρας σε έξαλλη κατάσταση δεν μπορούσε να ηρεμήσει παρά τις προσπάθειες των ειδικών, του διαπραγματευτή και ψυχολόγων. Αντίθετα, συνεχώς απειλούσε πως θα πέσει, βρισκόταν πιθανότατα σε κατάσταση μέθης και ζητούσε να του “φέρουν την σύζυγο του” με την οποία είχαν χωρίσει, γεγονός που φαίνεται ότι δεν άντεξε. 

Και όχι μόνο δεν ηρεμούσε, αλλά έπαιρνε και κεραμίδια από την ταράτσα της πολυκατοικίας που βρισκόταν και τα πετούσε κάτω. Έτσι, οι αστυνομικοί εκκένωσαν τον δρόμο, απομάκρυναν τους πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί για να μην προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Περίπου 2.5 ώρες μετά την αρχή του περιστατικού οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κατάφεραν να τον προσεγγίσουν στην ταράτσα χωρίς να τους καταλάβει, να τον ακινητοποιήσουν και να τον μεταφέρουν στο τζιπ της αστυνομίας, με το οποίο τον απομάκρυναν.

Η επιχείρηση είχε στηθεί με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ ενώ είχε στηθεί και ειδικός εξοπλισμός καθώς και σωστικό φουσκωτό στρώμα. Στην επιχείρηση είχε προστεθεί και drone.

O άντρας μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στο ΑΤ Ρεθύμνου.

antras 3.jpg
andras 0001.jpg
andras 1.jpg
antras 2.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί