Γεωργιάδης: Κάνει πίσω για την τεράστια αύξηση της συμμετοχής ασφαλισμένων σε φάρμακα

Οι τεράστιες αντιδράσεις από τους φαρμακευτικούς συλλόγους και τους ασφαλισμένους ανάγκασαν τον υπουργό Υγείας σε στροφή 180 μοιρών στο θέμα της επιβάρυνσης όταν ασφαλισμένοι αγοράζουν με επιπλέον κόστος γενόσημα σκευάσματα.

Δείτε:

Δείτε επίσης: Χαράτσι στα φάρμακα βάζει ο Αδωνις – Έως 3 φορές μεγαλύτερη συμμετοχή των ασθενών

Γεωργιάδης, μνημονιακός για πάντα: Επαναφέρει την περίοδο της τρόικα στα φάρμακα! Ανεβαίνει έως και 80% η συμμετοχή των ασφαλισμένων!

Αντίθετος με τις αυξήσεις των συμμετοχών στα φάρμακα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ότι εντός της ημέρας πρόκειται να δημοσιευτεί απόφαση με την οποία για κανένα γενόσημο σκεύασμα πέρα από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ. «Κλειδώνει την επιπλέον αυτή επιβάρυνση στα 3 ευρώ. Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό».

«Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν ήταν βούλησή μου η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών», αλλά αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι «δεν είχαν υπολογίσει» τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Σημειώνεται ότι μόλις χτες ο υπουργός Υγείας στον ΑΝΤ1 στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε εάν έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα, είχε απαντήσει: «Όχι, Δεν έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί