Χυδαία απόπειρα της Λίνας Κλείτου να απαξιώσει τις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις: Παρουσίασε τον πατέρα του Β. Μάγγου ως αιώνιο φοιτητή

Η δημοσιογράφος προσέβαλε τον πατέρα του νεκρού Βασίλη Μάγγου – «Να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμα» απαντά ο Γιάννης Μάγγος

Θέλοντας να πάρει θέση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου προχώρησε σε μια απαράδεκτη ανάρτηση προσβάλλοντας τον Γιάννη Μάγγο, πατέρα του Βασίλη Μάγγου που έχασε τη ζωή του στον Βόλο λίγες ημέρες μετά που δέχτηκε ξυλοδαρμό από αστυνομικές δυνάμεις.

Η Λίνα Κλείτου ανέβασε μια εικόνα του Γιάννη Μάγγου στην οποία κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», και τον χαρακτήρισε «τυπάκο με κατσιασμένο μαλλί», λέγοντας παράλληλα ότι η φωτογραφία αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

«Καλύτερη διαφήμιση υπέρ των Ιδιωτικών ΑΕΙ από αυτή που κάνει ο τυπάκος με το κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί, δεν θα μπορούσε να γίνει. Όλη η αποτυχία του προοδευτικού σκοταδισμού, σε μια εικόνα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λίνα Κλείτου κάνει ντροπιαστικά σχόλια για γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους δείχνοντας πρωτοφανή ασέβεια.

Τον Μάιο του 2022 είχε επιτεθεί χυδαία στη Μάγδα Φύσσα κάνοντας άστοχες συγκρίσεις με την μητέρα του, επίσης, αδικοχαμένου Αξαρλιάν.

«Υπάρχει η μάνα Αξαρλιάν. Υπάρχει  και η μάνα Φυσά. Υπάρχει ο βουβός θρήνος, της πρώτης. Υπάρχει και ο παρεμβατικός  πόνος της δεύτερης, που καταλήγει   ανερμάτιστη πολιτική πλατφόρμα. Κάπου εκεί, τον σεβασμό που κερδίζει η πρώτη, τον χάνει η δεύτερη. Μαθήματα ζωής…»

«Να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμα»

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανάρτηση της δημοσιογράφου, ο Γιάννης Μάγγος προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook με την οποία μεταξύ άλλων καλεί την κα Κλείτου «να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμά της».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Μάγγου:

«Δήλωσή μου για δυσφημιστικό δημοσίευμα

Υπέπεσε στην αντίληψή μου το δυσφημιστικό δημοσίευμα της κ. Λίνας Κλείτου την οποία δεν γνωρίζω.

Δηλώνω για να γνωρίζει η κ. Κλείτου, αλλά και όσοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, ότι δεν είμαι “αιώνιος φοιτητής” και ούτε η παρουσία μου στην προχθεσινή πορεία σημαίνει “φοιτητοπατερισμό σε αποδρομή” όπως σχολιάζει η κ. Κλείτου  κάτω από την ίδια την ανάρτησή της.

Είμαι πατέρας δύο παιδιών (εκ των οποίων το ένα δεν ζει) που υπήρξαν φοιτητές και επίσης πατέρας ενός τρίτου παιδιού που είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου. Επομένως έχω άμεσο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.

Ταυτόχρονα είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και για τα πανεπιστήμια ειδικά, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 16  παρ. 5 του Συντάγματος: “Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση».

Ως εκ τούτου είμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Καλώ την κ. Κλείτου να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμά της.

Καλώ τους πολίτες, την κοινωνία να καταδικάσει όχι μόνο το δημοσίευμα της κ. Κλείτου, αλλά να καταδικάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση της δημόσιας παιδείας.

Βόλος 10-2-2024».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί