Τέμπη: Ξυλόλιο, προπάνιο, και βουτάνιο βρέθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων

Σε προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη βρέθηκαν ουσίες όπως ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο.

Την αποκάλυψη έκανε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, επισημαίνοντας ότι οι ουσίες αυτές δεν υπάρχουν στη φύση και δεν θα έπρεπε να έχουν εντοπιστεί στο σημείο του δυστυχήματος ενώ επέκρινε τον προσανατολισμό της έρευνας μόνο στην ύπαρξη ελαίου σιλικόνης.

Ο Χρ. Κωνσταντινίδης μιλώντας στον 9,84 του Ηρακλείου και στον Γ. Σαχίνη, επεσήμανε ότι κανένας δεν τους ενημέρωσε για το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, που παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως είπε, ο ίδιος το εντόπισε στη δικογραφία πριν από τέσσερις ημέρες, το απέστειλε στον ειδικό πραγματογνώμονα που έχει προσλάβει ο Σύλλογος, ο οποίος και έκανε συμπληρωματική τεχνική έκθεση η οποία παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή (9/2) στις ανακριτικές αρχές της Λάρισας.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις στην έρευνα ενώ επεσήμανε ότι οι συγγενείς των θυμάτων «εδώ και 1,5 μήνα παλεύουμε να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο καθώς όλοι είχαν γνώση του τι γινόταν και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί