Νέα αστυνομική εξόρμηση στην Κρήτη – 24 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων η καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Ελέγχθηκαν 3.091 άτομα και 2.607 οχήματα, συνελήφθησαν 24 άτομα και βεβαιώθηκαν 532 παραβάσεις.

Η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις κατά το χρονικό διάστημα από την 02 έως και 08/02/2024 από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου. 

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο της μέθης των οδηγών κατά την οδήγηση. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

  • ελέγχθησαν 3.091 άτομα και 2.607 οχήματα, 
  • βεβαιώθηκαν 516 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 49 μέθη και 16 λοιπές παραβάσεις,
  • προσήχθησαν 68 άτομα,
  • συνελήφθησαν 24 άτομα εκ των οποίων δύο (2) ανήλικοι, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, όπλων, παιγνίων, παρεμπόριο, ηχορύπανση και ΚΟΚ.

Κατασχέθηκαν, μικροποσότητες κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, σιδερένιο ρόπαλο, είδη παρεμπορίου, 3 παιγνιομηχανήματα, το χρηματικό ποσό των 307 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται  πως  η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος αποτελεί αιτία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος ενώ η χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση μειώνει τη σοβαρότητα των τραυματισμών σε περίπτωση  ατυχήματος . 

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί