Μ. Χριστοδουλάκης: “Όταν σε καταδικάζουν για απαξίωση του κράτους δικαίου, φταίει αυτός που την προκάλεσε, όχι αυτός που την καταγγέλλει

«Στα θέματα της θεσμικής εκτροπής της Πολιτείας, η κυβέρνηση έχει πρόβλημα», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «η καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απαξίωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα με αφορμή τη συγκάλυψη των Τεμπών και των υποκλοπών, είναι πρόβλημα της κυβέρνησης. Δε μπορεί οι κυβερνητικοί βουλευτές να κατηγορούν τους Έλληνες ευρωβουλευτές. Δεν φταίει αυτός που καταγγέλλει την παράβαση, αλλά φταίει αυτός που τη διενεργεί».

Ο κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας για το επίκαιρο θέμα των αγροτών υπενθύμισε την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και σε αυτό το ζήτημα. Δεν έμεινε όμως στη στείρα αντιπολιτευτική τακτική αλλά εξέφρασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος «Αλλαγή του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ, απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων ώστε να ωφελούνται οι πραγματικοί αγρότες. Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων ώστε να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αναδιαμόρφωση του ΕΛΓΑ, ώστε να παρέχονται δίκαιες αποζημιώσεις. Προστασία της αγροτικής γης, δεδομένων των υπέρογκων οφειλών τους σε αμεία και τράπεζες. Τέλος να προστατέψουμε τα αγροτικά μας προϊόντα, ελέγχοντας την πιστοποίηση όσων έρχονται από το εξωτερικό, καθώς δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμό, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Τέλος, τοποθετούμενος για το ζήτημα που ανέκυψε με τη συμμετοχή του στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΦΣΥΝ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της θέσης του να παραβρεθεί «Για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική η προσπάθεια που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ να εδραιωθεί, οφείλουμε όλοι να λέμε τις θέσεις μας και τις προτάσεις του κόμματος, τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ παντού. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έγινε τόσο μεγάλο θέμα η ερώτηση και όχι η απάντηση που δίνω και θα δώσω», κατέληξε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί