Άρειος Πάγος: Τρεις απολύσεις δικαστών επειδή καθυστερούσαν να εκδώσουν αποφάσεις

Την απομάκρυνση τριών δικαστών για υπέρμετρες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα πολλές από τις υποθέσεις να παραγράφονται, προχώρησε η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία αποτελείται από 65 μέλη.

Από τους επτά δικαστές και εισαγγελείς που είχαν παραπεμφθεί οι τρεις είδαν την πόρτα της εξόδου από το δικαστικό σώμα ενώ άλλοι τρεις παραιτήθηκαν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε ένα λειτουργό επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.
Συγκεκριμένα, εκτός υπηρεσίας βρίσκεται πλέον λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων Πρωτοδίκης, ο οποίος επί σειρά ετών καθυστερούσε εκατοντάδες υποθέσεις. Οι 635 υποθέσεις που του αφαιρέθηκαν ανατέθηκαν σε συνάδελφους του.

Λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς απολύθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας, εφέτης που υπηρετούσε στην Ήπειρο, ο οποίος έγινε πρωταγωνιστής επεισοδίου με αστυνομικούς, όταν τον σταμάτησαν με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, χωρίς πινακίδες και αντί άδειας ΙΧ τους προσκόμισε παλαιότερη άδεια μοτοποδηλάτου.

Παράλληλα, σε έναν ειρηνοδίκη ορίστηκε χρηματικό πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές τριών μηνών. Η απόφαση για την παραμονή του στην υπηρεσία ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ ομόφωνα κρίθηκε πως θα πρέπει να του επιβληθεί πρόστιμο, καθώς μέσα σε δυο χρόνια είχε δημοσιεύσει μόνο 12 αποφάσεις. Ήδη του είχαν αφαιρεθεί 32 δικογραφίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί