Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου με την Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Γκλάκα και μέλη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ΟΕΕ/ΤΑΚ.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, εξετάστηκαν πιθανοί τρόποι συστηματικής και οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΟΕΕ/ΤΑΚ, κυρίως μέσω επιτροπών και ομάδων εργασίας. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει το Οικονομικό Επιμελητήριο στη λειτουργία του Κέντρου Αστικού Μετασχηματισμού Ηρακλείου – ΚΑΜΗ, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στο άμεσο μέλλον, αντικαθιστώντας το αδρανοποιημένο Δημοσκόπιο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το ΚΑΜΗ θα λειτουργήσει ουσιαστικά ως ένα φόρουμ, ως ένας τόπος συνάντησης και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και φορέων που έχουν λόγο στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης, μεταξύ των οποίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.».  

Στη συνάντηση έγινε εκτενής επισκόπηση ζητημάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Δήμου και στα οποία θα μπορεί να συνεισφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο όπως είναι ζητήματα που σχετίζονται με την  Βιομηχανική Περιοχή, την επόμενη μέρα της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς και με το Λιμάνι της πόλης.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ Βαγγέλης Γκλάκας από την πλευρά του, δήλωσε τη πρόθεση για συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόσκληση και τη συμμετοχή του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην διαδικασία της ουσιαστικής, όπως την χαρακτήρισε, δημόσιας διαβούλευσης για τα δημοτικά τέλη η οποία είχε τεθεί από τον Δήμο Ηρακλείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Αγριμανάκης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Μαυράκης, ο Οικονομικός Επόπτης Δημήτρης Αγγελιδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. Σταύρος Καρτέρης και Γιώργος Πήλιουρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί