Δήμος Μινώα: Διαβούλευση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και το Κέντρο Πολιτισμού

Ξεκινάει η διαβούλευση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και το Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας, πάρκου παιδιών, αναψυχής και περιπάτου


Link: https://dialogos.minoapediadas.gr/debates/diavoulefsi-gia-ta-scholeia-1o-dimotiko-kai-gymnasio-arkalochoriou-kai-to-kentro-politismou-kai-dimiourgias-parkou-paidion-anapsychis-kai-peripatou/


Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, το θέμα της ανοικοδόμησης των σεισμόπληκτων σχολείων του Αρκαλοχωρίου και της δημιουργίας Κέντρου Πολιτισμού και Δημιουργίας, πάρκου παιδιών, αναψυχής και περιπάτου.
Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει το κοινό και τους ενδιαφερόμενους φορείς, ότι μπορούν να τοποθετηθούν και να υποβάλουν γραπτώς τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, μέσω της πλατφόρμας στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:
https://dialogos.minoapediadas.gr/debates/diavoulefsi-gia-ta-scholeia-1o-dimotiko-kai-gymnasio-arkalochoriou-kai-to-kentro-politismou-kai-dimiourgias-parkou-paidion-anapsychis-kai-peripatou/
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου:
«Δυόμιση χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 όλοι οφείλουμε να τοποθετηθούμε έστω ετεροχρονισμένα, χωρίς αμφιταλαντεύσεις στο ζητούμενο της επόμενης μέρας: Να ανοικοδομήσουμε τον τόπο μας σε καλύτερη και βιώσιμη βάση και με την προοπτική που αξίζει στις επόμενες γενιές. Θέτω λοιπόν σήμερα στην κρίση σας την πρότασή μου για την ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων σχολείων του Αρκαλοχωρίου, η οποία συνοπτικά περιλαμβάνει:
1.Νέο κτίριο για το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου στο ίδιο οικόπεδο.

  1. Νέο κτίριο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου σε κατάλληλη θέση εντός οικισμού που θα εξυπηρετεί την ανάγκη ισόρροπης χωροθέτησης σε σχέση και με το υπάρχον 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου.
  2. Για το χώρο του παλιού 1ου Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου, να ανατεθεί μελέτη δημιουργίας Κέντρου Πολιτισμού και Δημιουργίας, πάρκου παιδιών, αναψυχής και περιπάτου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί