Πανεπιστήμιο Κρήτης: Φοιτητές καταγγέλλουν ότι ο πρόεδρος τμήματος αρνείται την παροχή αμφιθεάτρου για την γενική συνέλευση

“Ο πρώτος πρόεδρος πανελλαδικά που σαμποτάρει τη γενική συνέλευση του συλλόγου”

Την πρωτοφανή κίνηση του προέδρου του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κρύτωνα Καλαντίδη να αρνηθεί την παροχή αμφιθεάτρου για την ορισμένη Γενική Συνέλευση των Φοιτητών, καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής του το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος.

Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν συνελεύσεις εδώ και 4 εβδομάδες και παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις για καταλήψεις και πορείες. Τιμωρητικά λοιπόν, απαντάει στον αγώνα μας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στις καταλήψεις ως ύψιστα μέσα πάλης αυτού του αγώνα, δίνοντας εντολή να μην επιτραπεί η είσοδος μας στο αμφιθέατρο. Εμείς δηλώνουμε οτι δεν κάνουμε βήμα πίσω και θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση μας στην είσοδο του τμήματος, θα πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις εν όψει της πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα και θα παρευρεθούμε σε αυτή να δώσουμε μια απάντηση στο Υπουργείο και στις αυταρχικές διοικήσεις οτι θα νικήσουμε!“, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΝΤΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ! 

Ο πρόεδρος του τμήματος Καλαντίδης εντελώς αυθαίρετα και τελείως τιμωρητικά δεν ανοίγει την αίθουσα στην οποία έχει οριστεί ότι θα γίνει σήμερα η Γενική Συνελευση του Συλλογου μας! 

Πολλάκις έχουμε κάνει Γενικές Συνελεύσεις σε αίθουσες του τμήματος και ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ούτε για να ανοίξουν οι αίθουσες αλλά ούτε και μετά το τέλος των συνελεύσεων με ζημιές ή κάτι αντίστοιχο. Συνεπώς, η απόφαση αυτή του προέδρου μας πιάνει εξαπίνης  με στόχο να μη συνεδριάσει ο σύλλογος και να μην παρει αγωνιστική απόφαση. 

Για ποιο λόγο, αυτή την περίοδο που εκατοντάδες σχολές πανελλαδικά κάνουν ΓΣ και ψηφίζουν καταλήψεις δίνοντας έναν αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο Καλαντίδης σαμποτάρει τις διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου; 

Οι στοχεύσεις αυτές είναι πολιτικές! Εμείς δεν καταλαβαίνουμε γιατί, όχι μόνο σαμποτάρει αλλά μάλιστα υποβαθμίζει και προσπαθεί να αρνηθεί την ισχύ του Συλλόγου! Οι Σύλλογοι είναι θεσμικά κατοχυρωμένα όργανα και οι αποφάσεις τους έχουν νομική ισχύ! Το να μην ανοίγει το αμφιθέατρο με εντολή προέδρου για να γίνει η Συνέλευση έχει ξεκάθαρη στόχευση ο σύλλογος μας να μην συνεδριάσει και να μην πάρει απόφαση ούτε για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το ύψιστο μέσο πάλης που έχουμε σαν φοιτητές, που είναι η κατάληψη, αλλά ούτε και για την συμμετοχή μας στην πανελλαδική κινητοποιηση των συλλόγων την Πέμπτη 08/02. 

Γιατί αρνείται να συνομιλήσει επανηλειμμένα με τον Σύλλογο και τώρα σαμποτάρει τις διαδικασίες του; Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί; Τι άλλαξε σε σχέση με τις προηγούμενες φορές; 

Το μόνο που άλλαξε είναι ότι έχουμε μπει σε μια κινηματική τροχιά και κάνουμε καταλήψεις για να υπερασπιστούμε την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, μαζί με όλους τους φοιτητές πανελλαδικά αλλά και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα! 

Την ίδια στιγμή που έχει εξαγγελθεί ότι στο τέλος της εβδομάδας θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που τσακίζει την επαγγελματική μας προοπτική, ο πρόεδρος του τμήματος παίρνει αυτή την πολιτική επιλογή και παρεμποδίζει τον σύλλογο από το να συνεδριάσει. Μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετεί αυτή η κίνηση. Αυτά τα κάνει μόνο η κυβερνητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που στο Πολυτεχνείο Κρήτης έφερε την αστυνομία στο πανεπιστήμιο για να σταματήσει την Γενική Συνέλευση! 

Εμείς κάνουμε ξεκάθαρο ότι ούτε μας τρομοκρατεί, ούτε θα μας εκβιάσει! Η Συνελευση του Συλλογου θα γίνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ 

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί