“Άγιος” άνθρωπος… – Μητροπολίτης διώχνει νεαρό ΑΜΕΑ που πήγε να πάρει την ευχή του… (βίντεο)

 Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου, να διώξει από την εκκλησία ΑμεΑ που ήθελε να πάρει την ευχή του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο, ο Μητροπολίτης δίνει εντολή να διώξουν ΑμεΑ που ήθελε να πάρει την ευχή του, προκαλώντας την οργή αρκετών χρηστών της ψηφιακής πλατφόρμας.

«Προσέξτε αυτή τη σκηνή. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος δίνει εντολή να απομακρύνουν το παιδί με ειδικές ανάγκες που θέλει να πάρει την ευχή του.

Την εντολή εκτελεί το δεξί του χέρι, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Γνωστός στους εκκλησιαστικούς κύκλους και πολυγραφότατος με τα γνωστά «αγάπη στον πλησίον» κλπ.

Θλίψη και ντροπή.

(Σημ.: Το τυπικό θέλει πρώτα να παίρνουν ευχή οι ιερείς, μοναχοί κλπ, και ύστερα οι λαϊκοί. Το άτομο ΑΜΕΑ (νοητική υστέρηση) έπρεπε να μην απομακρυνθεί. Να πάρει πρώτο την ευχή και όχι τελευταίο, όπως φαίνεται στο τέλος της διαδικασίας, διότι σύμφωνα με τον Ιησού: “οι καθαροί τῇ καρδίᾳ… αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν”)», έγραψε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to ““Άγιος” άνθρωπος… – Μητροπολίτης διώχνει νεαρό ΑΜΕΑ που πήγε να πάρει την ευχή του… (βίντεο)”

  1. Δημοσθένης Καραγιάννης

    Εσύ, φίλε ανώνυμε, περιμένεις τη …διευκρίνιση των παπάδων για να δικαιολογήσουν τον δικό τους αρχίπαπα (κόρακας κοράκου)για την απάνθρωπη στάση του εν μέσω ψαλμουδιάς; Δεν έχεις μάτια να δεις; Προφανώς δεν έχω πρόθεση να κατακρίνω τον παπά (μόνος του το κάνει και μάλιστα πολύ καλά και αδιάψευστα), γιατί τους έχω όλους όπως ο εφοπλιστής Λασκαρίδης τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά θέλω να καταθέσω μαζί μα όλους τους κανονικούς ανθρώπους την οργή μου για τη συμπεριφορά κάποιων υγιών μεγαλόσχημων και μεγαλόστομων, πλην βαρβάρων και απάνθρωπων καθαρμάτων προς τους ΑΜΕΑ. Αυτό μόνο!

  2. Δημήτρης

    Καλό site θα νομίζετε οτι είσαστε και εσείς, βάλτε βρε δημοσιογράφοι της κακίας ώρας και την απάντηση της Μητρόπολης. Αλλά μάλλον δεν σας αρέσει η αλήθεια.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί