Ακρίβεια: Δυσβάστακτα τα πάγια μηνιαία έξοδα ενός μωρού για τους νέους γονείς

Δυσβάστακτα φαίνονται να είναι τα πάγια μηνιαία έξοδα ενός μωρού με τους νέους γονείς δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα απολύτως απαραίτητα.

Οι νέοι γονείς χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμη και για τα αναγκαία.

Στο Mega μίλησε μία νέα μητέρα ενός μωρού 10 μηνών, η Ιφιγένεια Γρίβα, η οποία μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Ένας νέος γονιός περιμένει με χαρά το παιδί του, αλλά δυσκολεύεται πολύ οικονομικά. Μία συσκευασία γάλα για ένα νεογέννητο κοστίζει 30,00€ και δεν φτάνει για μια εβδομάδα. Τα ελάχιστα έξοδα του μήνα για ένα μωρό ανέρχονται στα 400,00€. Έχουμε πάρει το επίδομα τοκετού και περιμένουμε το επίδομα παιδιού».

Όπως λέει, το επίδομα παιδιού είναι μόλις 40,00€ το μήνα και δεν βοηθάει ιδιαίτερα.

«Θα ήθελα να κάνω δεύτερο παιδάκι, αλλά με προβληματίζει το οικονομικό. Πάμε να κάνουμε τις απαραίτητες αγορές του μήνα για το μωρό σε σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστούμε 4 συσκευασίες γάλα 800gr με κόστος 22,00€  το κουτί. Οι μπάρες και τα μπισκότα κοστίζουν περίπου 5,00€ το κουτί. Θα χρειαστούμε 4 συσκευασίες πάνες με κόστος 15,00 η μια».

Επιπλέον, όπως λέει, η κάθε συσκευασία με 3 πακέτα μωρομάντηλα κοστίζει 15,00€ με τα έξοδα του μωρού για τα απολύτως απαραίτητα του μήνα να ανέρχονται στα 343,00€.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί