Ν. Ανδρουλάκης: «Ευθεία προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού δημοσιογράφων η SLAPP Δημητριάδη»

Δήλωση, με αφορμή την εκδίκαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αγωγής SLAPP του Γ. Δημητριάδη εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών», των Reporters United και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε επίσης:

Candiadoc: Στο στόχαστρο του Μητσοτακέικου με αγωγή Δημητριάδη – Ζητεί 200.000 € που μπορεί να γίνουν… 1 εκατ. €!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θύμα και ο ίδιος των παράνομων παρακολουθήσεων τις οποίες έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα, χαρακτήρισε την αγωγή «ευθεία προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού των δημοσιογράφων», τονίζοντας ότι ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου «δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες στους υπαίτιους αυτού του σκανδάλου και πολλάκις η κυβέρνηση ενορχήστρωσε τη συγκάλυψή τους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. τονίζει ότι «η προστασία της ελευθερίας του Τύπου είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας της Δημοκρατίας και γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό όσων διώκονται γιατί υπηρετούν το λειτούργημά τους».

Η αγωγή εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων και αλληλέγγυων στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τις καταθέσεις των μαρτύρων, Νίκου Αλιβιζάτου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και συνηγόρου του Νίκου Ανδρουλάκη, και Τάσου Τέλλογλου να είναι αφοπλιστικές και να καταδεικνύουν την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων όσον αφορά την εμπλοκή επιχειρηματιών στη διακίνηση του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης Predator.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την σημερινή εκδίκαση αγωγής του Γ. Δημητριάδη εναντίον δημοσιογράφων

Η ερευνητική δημοσιογραφία ήταν εκείνη, που αποκάλυψε κρίσιμες πτυχές του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων, μιας από τις νοσηρότερες υποθέσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπονόμευσης του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών.

Αποτελεί ευθεία προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού των δημοσιογράφων η εξοντωτική αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη σε βάρος της Εφημερίδας των Συντακτών, των Reporters United και του Θανάση Κουκάκη. Την ώρα μάλιστα που ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες στους υπαίτιους αυτού του σκανδάλου και πολλάκις η Κυβέρνηση ενορχήστρωσε τη συγκάλυψη τους.

Η προστασία της ελευθερίας του Τύπου είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας της Δημοκρατίας και γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό όσων διώκονται γιατί υπηρετούν το λειτούργημά τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί