ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία δεν κάμπτεται – Η αλήθεια θα καταδικάσει όσους δεν τη σέβονται

«Το Μαξίμου έχει καταστήσει την Ελλάδα υπόλογη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς-μάλιστα δύο φορές το τελευταίο δεκαήμερο- για καταπάτηση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Tύπου» σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δώρα Αυγέρη με αφορμή την σημερινή εκδίκαση της αγωγής του ανιψιού και τέως γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών», των Reporters United και του Θανάση Κουκάκη.

Δείτε επίσης:

Candiadoc: Στο στόχαστρο του Μητσοτακέικου με αγωγή Δημητριάδη – Ζητεί 200.000 € που μπορεί να γίνουν… 1 εκατ. €!

Όπως τονίζει σε ανάρτησή της στο Facebook η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «οι αγωγές-«slapps» σε βάρος δημοσιογράφων αποτελούν συνήθη πρακτική προκειμένου να καμφθεί η ερευνητική  δημοσιογραφία, ώστε να μην ελέγχει την πολιτική και οικονομική εξουσία».

Και εξηγεί η Δώρα Αυγέρη πως «αυτό επιχειρείται και με τις αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος δημοσιογράφων που ερευνούν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων».

«Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία  δεν κάμπτεται, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα γίνει η ασπίδα προστασίας της» προσθέτει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η αλήθεια θα καταδικάσει όσους δεν τη σέβονται» γράφει καταληκτικά η Δώρα Αυγέρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί