Με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα ενισχύεται η μικροκινητικότητα στο Ηράκλειο

Στόχος η προσφορά εναλλακτικών και βιώσιμων τρόπων μετακίνησης σε κατοίκους και επισκέπτες

Συνάντηση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ενίσχυσης της μικροκινητικότητας στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Καθαριότητας, μεταξύ των  Αντιδημάρχων  Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη και Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Ηρακλείου.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο μηχανικός περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Μανόλης Φωτάκης, είχε στόχο να εξεταστεί η πορεία της προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, από τον Δήμο Ηρακλείου.

H ενέργεια αυτή, στην πρώτη φάση, περιλαμβάνει 66 ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, με τους ανάλογους σταθμούς φόρτισης και τοποθέτησης σε οκτώ διαφορετικά σημεία της πόλης, προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του Ηρακλείου μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα. Συνδέεται δε, με το πρόγραμμα ενίσχυσης της Μικροκινητικότητας,  για ένα Ηράκλειο σύγχρονο, πράσινο και φιλικό στον πολίτη, προσφέροντας εναλλακτικούς και βιώσιμους  τρόπους μετακίνησης και η ολοκλήρωση της εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2024.

Παράλληλα, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να επισκευαστούν και να τεθούν ξανά σε κίνηση το ερχόμενο καλοκαίρι τα συμβατικά ποδήλατα, που βρίσκονται στους σταθμούς της Πύλης Ιησού και του Καράβολα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί