Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Προετοιμασίες για μία μεγάλη αποκριάτικη γιορτή κόντρα στο αρνητικό «αποτύπωμα» του σεισμού

Να αντιστρέψει το αρνητικό «αποτύπωμα» του σεισμού και να εκτοξεύσει στα ύψη τους δείκτες του κεφιού, της διασκέδασης και της αισιοδοξίας, θέλει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας που προετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Μάρτιο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την περίοδο της Αποκριάς. Παρά τη δεδομένη πολυπλοκότητα των “καυτών” προβλημάτων που ταλανίζουν το Δήμο και την επίπονη οργάνωση του πλαισίου για την επίλυση τους, η διοργάνωση εκδηλώσεων που θα δημιουργήσουν συνθήκες χαράς και ξεγνοιασιάς για τους πολίτες, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Ήδη η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού, με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο και στόχο να χαρίσει όμορφες στιγμές σε όλους τους δημότες, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις, παρουσία του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου,  προκειμένου να συζητηθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. 

Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής δείχνουν, ότι πολίτες κάθε ηλικίας περιμένουν με ανυπομονησία τα αποκριάτικα δρώμενα και τις καθιερωμένες αποκριάτικες παρελάσεις στις 10 Μαρτίου στο Καστέλλι και στις 17 Μαρτίου στο Αρκαλοχώρι, ενώ στο Θραψανό την Καθαρά Δευτέρα θα εορταστούν τα Κούλουμα. Ξεχωριστές θα είναι και οι εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη από τον Εμπορικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου, ενώ το πλήρες πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και άλλες, πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα στους δημότες να αφήσουν για λίγο πίσω τους τα προβλήματα της καθημερινότητας και να οργανωθούν με τις παρέες τους, συμμετέχοντας στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, ο Δήμος μετά το ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς και τους Συλλόγους να συμμετάσχουν ενεργά στην προετοιμασία και την διοργάνωση, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους καρναβαλιστές και τις καρναβαλικές ομάδες που θέλουν να λάβουν μέρος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις να απευθύνονται τηλεφωνικά στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Πόπη Αποστολογιωργάκη, στο κινητό τηλέφωνο: 6972603301 και στα σταθερά τηλέφωνα του Δήμου: 2891340335 και 2891340115.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε: «Θέλουμε ο κόσμος που έχει βιώσει τόσο δύσκολες καταστάσεις, να βάλει το μεγαλύτερο του χαμόγελο και να συμμετάσχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Ο εορτασμός της Αποκριάς στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας εξάλλου, αποτελεί θεσμό που θέλουμε, όχι μόνο να διατηρήσουμε «ζωντανό», αλλά και να τον εξελίξουμε! Γι’ αυτό καλούμε, μικρούς και μεγάλους να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μία μεγάλη αποκριάτικη γιορτή, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, στέλνοντας ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί